Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

OPEL ASTRA 2022

Το νέο Opel Astra αλλάζει επίπεδο

  • newsautoteam

Tο νέο Opel Astra εφοδιάζεται εκτός όλων των άλλων με κάποιες νέες και μάλιστα πολύ εξελιγμένες τεχνολογίες τόσο για την άνεση όσο και την ασφάλεια των επιβατών. Πως έφτασε όμως μέχρι εκεί;

Ένα αυτοκίνητο που θέλει δικαιωματικά να ηγηθεί της κατηγορίας του δεν μπορεί να αρκεστεί μόνο στην ελκυστική εμφάνιση και την premium αύρα στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Το νέο Opel Astra συνδυάζει και μερικές ενδιαφέρουσες νέες ιδέες οι οποίες έρχονται να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ιδιοκτητών του και την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Για παράδειγμα, το νέο Opel Astra διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα στο σαλόνι, με την ονομασία Intelli-Air. Στόχος αυτού του συστήματος είναι να εξασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες θα αναπνέουν καθαρό από ρύπους αέρα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε πόλεις με προβλήματα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα ή σε εποχές όπου οι επιβάτες με αλλεργίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μηχανικοί της Opel φαίνεται ότι εξέτασαν και την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι, ώστε να εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών. Και ο αέρας που αναπνέουν είναι ένας βασικός παράγοντας για να αισθάνεται ο οδηγός ήρεμος και άρα πιο ασφαλής για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες του.

Για την Opel είναι ξεκάθαρο ότι ένα ευχάριστο κλίμα στο σαλόνι του αυτοκινήτου είναι καθοριστικό για την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών και την άνεσή τους. Και το νέο σύστημα Intelli-Air έρχεται να κάνει το καλύτερο δυνατό για να προσφέρει όσο τον δυνατόν καθαρότερο αέρα στους επιβάτες.

Το Intelli-Air εφοδιάζεται με εξαιρετικά αποτελεσματικά φίλτρα αέρα και σωματιδίων, με ένα σύστημα που παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο σαλόνι. Το σύστημα αυτό ελέγχει συνεχώς την κατάσταση του αέρα στο σαλόνι, κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις όταν ανιχνεύει ότι η ποιότητα του αέρα πέφτει κάτω από κάποια επίπεδα που έχουν οριστεί.

Όταν η ποιότητα του εξωτερικού αέρα είναι κακή, ο αισθητήρας που ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο (AQS) κλείνει τον αεραγωγό, ώστε να μην μπορεί να μπει μολυσμένος αέρας στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

Αν όμως ο εσωτερικός αέρας είναι χειρότερες από τον εξωτερικό, λόγω καπνίσματος ή σκόνης στα ρούχα για παράδειγμα, ο αεραγωγός επιλέγει να ανοίξει και πάλι και να παρέχει στους επιβάτες φρέσκο αέρα. Χάρη στο Intelli-Air, ο εσωτερικός αέρας του νέου Astra παραμένει όσο το δυνατόν πιο καθαρός. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για την ποιότητα του αέρα μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Εκεί εμφανίζεται ένα emoji σε σχήμα αυτοκινήτου, με το χρώμα να αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση του αέρα στο εσωτερικό. Η ποιότητα του αέρα στον των χώρο επιβατών παρακολουθείται από έναν αισθητήρα PM 2,5 που μπορεί να ανιχνεύσει σωματίδια μεγέθους έως και 2,5 μικρομέτρων.

Το Intelli-Air εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ποιότητας αέρα στο σαλόνι του νέου Astra, χρησιμοποιώντας γνήσια φίλτρα σωματιδίων και ενεργού άνθρακα της Opel. Tα φίλτρα αυτά αποτελούνται από δύο στρώματα, και μπορούν να συγκρατήσουν τα σωματίδια αλλά και να φιλτράρουν οσμές και αέρια όπως το όζον.

Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από εξελιγμένα υλικά και αλλάζει μία φορά στους 12 μήνες. Για την αλλαγή του υπάρχει σύστημα διαχείρισης των φίλτρων έτσι το νέο Opel Astra να ενημερώνει τον οδηγό όταν χρειάζεται αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Opel Astra επανασυστήνεται!
Opel Astra: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Νέο Opel Astra: Εκδόσεις για όλα τα γούστα

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto