Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το υβριδικό μέλλον της Aston Martin

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το υβριδικό μέλλον της Aston Martin

ΝΕΑ

Το υβριδικό μέλλον της Aston Martin

ΝΕΑ

Σε νέα εποχή μπαίνει η γκάμα των βασικών μοντέλων της βρετανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin θα παρουσιάσει στο μέλλον plug-in υβριδικές εκδόσεις καθενός από τα βασικά μοντέλα σπορ αυτοκινήτων της, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τη Mercedes-Benz .

Το πρώτο PHEV της εταιρείας είναι το υπεραυτοκίνητο Valhalla, που θα κυκλοφορήσει το 2024, αλλά μετά από αυτό, από το 2026 και μετά θα υπάρχουν αντίστοιχες εκδόσεις σε γκάμα, που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τις Vantage, DB12 και DBS.

Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε, καθώς η Aston Martin ανακοίνωσε τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική προϊόντων της, μετά από ένα επικερδές πρώτο εξάμηνο του 2023 κατά το οποίο αύξησε σημαντικά τα έσοδα και τα κέρδη.

Advertisement
Advertisement

Ο V8 που προέρχεται από τη Mercedes και χρησιμοποιείται από τα Vantage, DB12 και DBX, αποτελεί ήδη τη βάση ενός υβριδικού συστήματος στις Mercedes-AMG GT 63 E-Performance και Mercedes-AMG S63 E-Performance και είναι πιθανό η Aston Martin να αναπτύξει μια παραλλαγή αυτής της διάταξης στα δικά της PHEV.

Η βρετανική φίρμα, φυσικά, χρησιμοποιεί ήδη μια έκδοση αυτού του συστήματος στο παρθενικό της PHEV, το Valhalla.

Στα υπερ-υβριδικά της Mercedes-AMG, ο V8 4,0 λίτρων twin-turbo συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα για συνδυασμένη ισχύ 800 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μινιατούρα της Aston Martin DB5 Vantage κοστίζει όσο ένα Toyota Yaris
Οδηγούμε την Aston Martin Valkyrie στο Μπαχρέιν
Η νέα Aston Martin Valour είναι πανίσχυρη και πανάκριβη (+video)