Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Vision Qe είναι το πρώτο EV της Infiniti (+video)

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Vision Qe είναι το πρώτο EV της Infiniti (+video)

ΝΕΑ

Το Vision Qe είναι το πρώτο EV της Infiniti (+video)

ΝΕΑ

Η Infiniti δεν έχει κάποιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην γκάμα της, κάτι που πρόκειται να αλλάξει, προφανώς.

Advertisement
Advertisement

Στο Τόκιο, η Infiniti συμμετέχει στην έκθεση αυτοκινήτου έχοντας στο περίπτερό της και το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Vision Qe, το οποίο διχάζει με την αισθητική του.

Το θέμα προκύπτει στο εμπρός μέρος του, όπου η διαμόρφωση του προφυλακτήρα έχει φωτιζόμενο πλαίσιο το οποίο παραπέμπει στο εμπορικό έμβλημα της εταιρείας. Όμως, το υπόλοιπο αμάξωμά του είναι πολύ κομψό και δείχνει αεροδυναμικό.

Θυμίζουμε ότι η Infiniti είναι η πολυτελής μάρκα της Nissan και σε σχέση με τις ανταγωνίστριες εταιρείες υπολείπεται σε ό,τι αφορά τα EVs.

Advertisement
Advertisement

Αυτό πρόκειται να αλλάξει με το Vision Qe. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πρωτότυπο προμηνύει τη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής ενός πολυτελούς ηλεκτροκίνητου τετράθυρου μοντέλου.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι η αισθητική του είναι μια μετεξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Artistry in Motion» την οποία εφαρμόζει η Infiniti στα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Τα φώτα LED, εμπρός και πίσω, το εγκάρσιο φωτεινό αποτύπωμα στο καπό, η αρμονική γραμμή του αμαξώματος, οι ιδιαίτερης σχεδίασης τροχοί και ο φωτιζόμενος λογότυπος της εταιρείας στο πλάι και στο πίσω μέρος είναι στοιχεία που το διαχωρίζουν απ’ ό,τι έχει παρουσιάσει ως τώρα η Infiniti.

Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το εάν θα έχει έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, ούτε για τις μπαταρίες του. Επίσης, δεν δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε σκοπεύει να παρουσιάσει το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα βασίζεται στο Vision Qe. Πάντως, στη συνέχεια, η Infiniti σκοπεύει να δημιουργήσει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και η Infiniti παρουσίασε νέο λογότυπο
Video: Σώζει το αυτοκίνητό του από 4 ληστές
Αυτό είναι το νέο Infiniti QX60

Advertisement