Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To ηλεκτρικό VW e-up! επιστρέφει στην αγορά – Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To ηλεκτρικό VW e-up! επιστρέφει στην αγορά – Πόσο κοστίζει;

Mobility

To ηλεκτρικό VW e-up! επιστρέφει στην αγορά – Πόσο κοστίζει;

Mobility

Η VW είχε αποσύρει από την γκάμα της το e-up! στα τέλη του 2020 λόγω της… δημοφιλίας του. Και τώρα το ξαναφέρνει πίσω στην αγορά ως την δική της οικονομική πρόταση για ένα αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, στις μέρες μας, με τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραγωγή, ένα μοντέλο που είναι δημοφιλές και πουλάει καλά είναι μάλλον πονοκέφαλος για μία εταιρία. Ιδίως ένα μοντέλο όπως το ηλεκτρικό e-up! το οποίο προφανώς δεν άφηνε και μεγάλα περιθώρια κέρδους στην VW.

H γερμανική εταιρία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του στα τέλη του 2020 καθώς ο χρόνος παράδοσης έφθανε στους 16 μήνες. Όμως αποφασίζει και να το επαναφέρει και πάλι στις εκθέσεις μέσα στο 2022, καθώς όπως φαίνεται τα μικρά και φθηνά ηλεκτρικά είναι πλέον ένα πολύ δυναμικό κομμάτι της αγοράς σε αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα.

Το e-up! θα είναι και πάλι το αυτοκίνητο που εισάγει τους καταναλωτές στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρίας και θα βρίσκεται προφανώς κάτω από το αρκετά μεγαλύτερο ΙD.3. Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί πάνω από 80.000 e-up! σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση που πωλείται στην Γερμανία είναι στο επίπεδο εξοπλισμού Style Plus και κοστίζει 26.895 ευρώ. Στην Γερμανία επίσης υπάρχει και όφελος αγοράς στα 9.570 ευρώ, κάτι που κατεβάζει την τιμή του αρκετά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ.

Το όριο των 20.000 ευρώ είναι ο βασικός στόχος της επιστροφής του e-up! σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και προφανώς και στην ελληνική, όπου το μικρό VW θέλει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή για μία φθηνή εισαγωγή στον κόσμο των αστικών ηλεκτρικών μετακινήσεων.

Advertisement

Αυτός είναι και ο στόχος της εταιρίας και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, θέλοντας να αντιπαρατεθεί σε μοντέλα όπως το Dacia Spring το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλές και επιτυχημένο σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 46.000 μονάδες.

Advertisement

Το μικρό ηλεκτρικό e-up! εφοδιάζεται με μία μπαταρία των 32,2 kWh, με την μέγιστη αυτονομία με βάση το πρότυπο WLTP να φθάνει τα 260 χλμ. Σε ταχυφορτιστή DC των 40 kW χρειάζεται περίπου 60 λεπτά για να φθάσει στο 80% της χωρητικότητάς της.

Πάντως το e-up! αποτελεί μία ενδιάμεση λύση για την VW καθώς όπως είναι ήδη γνωστό ετοιμάζει ένα μικρό ηλεκτρικό της οικογένειας ID το οποίο θα παρουσιάσει μέχρι το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο επιστρέφει στην αγορά;
Με νεανική εμφάνιση και άνετο εσωτερικό το νέο VW e-up!
Με περισσότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή το VW e-up!

Advertisement