Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο επιστρέφει στην αγορά;

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο επιστρέφει στην αγορά;

ΝΕΑ

Ποιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο επιστρέφει στην αγορά;

ΝΕΑ

Η VW βλέπει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα μικρά προσιτά ηλεκτρικά και έτσι επαναφέρει στην γκάμα της το e-Up!

Advertisement
Advertisement

Στην χρονιά που πέρασε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκτινάχθηκαν σε πωλήσεις, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς.

Σε αυτό το σκηνικό διαμορφώθηκε και μία τεράστια ζήτηση για όσο το δυνατόν πιο φθηνά και προσιτά μικρά μοντέλα για αποκλειστική χρήση μέσα στην πόλη. Μία κατηγορία που η VW είχε ήδη παρουσία με το e-Up!, το οποίο όμως είχε καταργήσει από το 2020.

Η απόφαση για την παύση της παραγωγής του είχε παρθεί εκείνη την εποχή καθώς η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή του δεν ήταν οι μεγάλες πωλήσεις και ο όγκος παραγωγής, και η VW δεν είχε περιθώρια κέρδους από την πώλησή του.

Advertisement
Advertisement

Σε δήλωση της εταιρίας αναφέρεται ότι η απόσυρση του αυτοκινήτου το 2020 ήταν αποτέλεσμα δυσχερειών στην εφοδιαστική αλυσίδα σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση, όμως πλέον τα θέματα αυτά έχουν λυθεί και το μοντέλο επιστρέφει.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση φαίνεται να έχει παίξει και το γεγονός ότι μοντέλα όπως το Renault Zoe και το Dacia Spring πηγαίνουν αρκετά καλά σε πωλήσεις, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μικρά προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Όλα αυτά οδηγούν την VW να ξαναφέρει πίσω στην αγορά το μικρό e-Up!, το οποίο θα ανακτήσει σταδιακά την παραγωγή του και θα μπει και πάλι στους τιμοκαταλόγους της εταιρίας.


Ήδη στην Γερμανία οι αντιπρόσωποι παίρνουν παραγγελίες για το αυτοκίνητο ενώ σταδιακά θα επανέλθει και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης. Στην Ελλάδα η τιμή του πριν την παύση της παραγωγής του ήταν 24.860 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση, για την οποία θα πρέπει να περιμένουμε τις νέες ανακοινώσεις.

Advertisement

Yπενθυμίζουμε ότι το e-Up! εφοδιάζεται με μία μπαταρία των 32,2 kW που παρέχει αυτονομία 260 χιλιομέτρων, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 83 ίππους που του παρέχουν ικανοποιητικές για τον χαρακτήρα του επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με νεανική εμφάνιση και άνετο εσωτερικό το νέο VW e-up!
Mε αυτονομία 260 χλμ. το ηλεκτρικό VW e-up!
Με περισσότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή το VW e-up!