Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με περισσότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή το VW e-up!

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με περισσότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή το VW e-up!

Mobility

Με περισσότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή το VW e-up!

Mobility

Η VW ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρικού e-up!, η οποία θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης, αλλά και χαμηλότερη τιμή.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα μεγάλο ζήτημα στην ηλεκτροκίνηση και πλέον, η VW στην περίπτωση του μίνι ηλεκτρικού e-up! τοποθετεί μια νέα μπαταρία, η οποία αυξάνει την αυτονομία κίνησής του με μια πλήρη φόρτιση στα 260 km.

Η νέα μπαταρία έχει μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα από τη προηγούμενη και παρότι πλέον μπορεί να φέρει ρεύμα 32,2 kWh (από 18,7 kWh πριν), δεν επιβαρύνει την εσωτερική ευρυχωρία του αυτοκινήτου.

Επίσης, η νέα μπαταρία διατηρεί σε λογικά επίπεδα τους χρόνους φόρτισης, αφού μέσω φορτιστή DC μπορεί να φθάσει στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόνο 1 ώρα. Ο οδηγός μπορεί να προγραμματίσει τη φόρτισή ή ακόμη και να τη σταματήσει μέσω της ειδικής εφαρμογής που εγκαθιστά στο κινητό του.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς επιδόσεων, το ηλεκτρικό μοτέρ των 82 ίππων είναι σε θέση να προσφέρει 0-100 km/h σε 11.9 sec, έχοντας τελική ταχύτητα 130 km/h.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του, η VW τονίζει ότι στη Γερμανία το μοντέλο κοστίζει πλέον 21.975 ευρώ (17.595 ευρώ με την κρατική επιδότηση για ηλεκτρικά), όντας φθηνότερο από το προηγούμενο. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηχοσύστημα, air condition, καθώς και το σύστημα Lane Assist που προειδοποιεί τον οδηγό όταν το όχημα βγαίνει εκτός της λωρίδας κυκλοφορίας.