Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi θα έχει DNA Renault

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi θα έχει DNA Renault

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi θα έχει DNA Renault

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Mitsubishi δημοσιοποίησε πολύ πρόσφατα μία σκοτεινή teaser φωτογραφία η οποία προετοιμάζει το κοινό για τον ερχομό του νέου της SUV στην Ευρώπη το 2025. Η εικόνα και ορισμένες δηλώσεις προδίδουν πολλά.

Μοιάζει πολύ με το Renault Scenic E-Tech και δεν πρέπει να μας παραξενεύει που και το αντίστοιχο μοντέλο της Mitsubishi θα κατασκευάζεται, όπως και το Scenic, στη Γαλλία. Και αυτό γιατί η ιαπωνική εταιρεία, ως μέλος της συμμαχίας Renault- Nissan βασίζεται σε αυτήν προκειμένου να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στην ευρωπαϊκή αγορά και να ισχυροποιήσει την γκάμα που διαθέτει στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Το ότι το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi θα βασιστεί στο Scenic δεν είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει μόνο από τη φωτογραφία και όσα έχουν διαρρεύσει. Τα Mitsubishi Colt και ASX βασίζονται, αντίστοιχα, στα Renault Clio και Captur.

Ο CEO του ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο επιβεβαίωσε όσα γράφονται τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είπε ότι στο εργοστάσιο στην πόλη Ντουαΐ της Γαλλίας θα κατασκευαστεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό κόμπακτ SUV της Mitsubishi. Μάλιστα, η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί θα είναι 100% της Renault, η AmpR Medium.

Όσον αφορά τη σκοτεινή teaser φωτογραφία που δημοσιοποίησαν οι Ιάπωνες, προδίδει πως, αν όχι κλώνος, θα είναι στην καλύτερη ένα «αδερφάκι» του Scenic E-Tech.

Advertisement

Οι διαφορές τους θα εστιάζονται τόσο στο εμπρός και όσο και στο πίσω μέρος, καθώς η Mitsubishi θα θέλει να το προσαρμόσει στη δική της οικογενειακή ταυτότητα και στυλ.

Advertisement

Πιθανολογούμε ότι το επερχόμενο SUV θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Eclipse Cross στην ευρωπαϊκή αγορά, με το δεύτερο να διατίθεται σε έκδοση plug-in hybrid.

Το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Mitsubishi αναμένεται επίσημα το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Mitsubishi Colt;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Scenic E-Tech Electric
Mitsubishi: Επιστρέφει δυναμικά στην Ελλάδα

Advertisement