Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Mitsubishi Colt;

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Mitsubishi Colt;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Mitsubishi Colt;

ΝΕΑ

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια το ιαπωνικό μοντέλο θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του θέτοντας ως βάση την επιστροφή της μάρκας στην Γηραιά Ήπειρο και στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

Η Mitsubishi είναι μία μάρκα που έχει κοινό στην ελληνική αγορά. Τα μοντέλα της πάντα είχαν απήχηση στο αγοραστικό κοινό, τόσο τα επιβατικά όσο και τα επαγγελματικά. Τα τελευταία δύο χρόνια οι πωλήσεις «πάγωσαν» καθώς η ιαπωνική εταιρεία είχε αποφασίσει να σταματήσει την δραστηριότητά της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτό είχε ειπωθεί αρχικά όμως στην πράξη διαπιστώσαμε πως γινόντουσαν πωλήσεις (έστω και μικρές) ενώ φάνηκε πως ποτέ η μάρκα δεν έδειξε ότι θέλει να αποχωρήσει και ιδίως στην ελληνική αγορά. Τα δεδομένα άλλαξαν και όπως φαίνεται το 2024 θα επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο.

Μεταξύ άλλων ένα μοντέλο που θα έρθει στη χώρα μας είναι το Mitsubishi Colt που έχει αλλάξει σημαντικά και διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά που έχει πάρει από τη σύμπραξη RenaultMitsubishiNissan.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφει δυναμικά η Mitsubishi 

Η νέα γενιά και σύμφωνα με την εισαγωγική εταιρεία επιστρέφει αρχές του 2024. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, θυμίζει έντονα το Renault Clio, ένα άκρως πετυχημένο μοντέλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το νέο Colt θα είναι διαθέσιμο ακόμα και με ένα μηχανικό σύνολο 1.0 λίτρου (ατμόσφαιρα και turbo) και σε διάφορες εκδόσεις και ιπποδυνάμεις (67 και 91 άλογα), με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Επιπλέον θα δούμε και ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1.6 λίτρων και απόδοση 143 ίππους.

Προς το παρόν η εισαγωγική εταιρεία (Σαρακάκης) δεν έχει ανακοινώσει επίσημα εκδόσεις και τιμές, κάτι που αναμένεται να δούμε μέχρι το τέλος του έτους. Υπολογίζουμε πάντως πως τιμολογιακά θα κυμανθεί κάτω απο 20.000 ευρώ, αν και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θέλει να διεισδύσει και πάλι στις αγορές.

Advertisement

Το σίγουρο είναι πως η Mitsubishi επιστρέφει και θα θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα ένα κομμάτι από το ελληνικό Chaos
Τα πέντε πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το Νοέμβριο στην Ελλάδα
Ποιο σημαντικό ορόσημο έφτασε η Porsche στο εργοστάσιο της Λειψίας