Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Seat MO eScooter 125 στην Αστυπάλαια

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Seat MO eScooter 125 στην Αστυπάλαια

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Seat MO eScooter 125 στην Αστυπάλαια

ΝΕΑ

Η Αστυπάλαια γίνεται το πρώτο ενεργειακά έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου, και η Seat MO συμμετέχει στο πρότζεκτ με το πλήρως ηλεκτρικό eScooter Seat Mo 125.

Advertisement
Advertisement

«Το εργαστήρι της Ευρώπης για την απολιγνιτοποίηση» γίνεται η Αστυπάλαια, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Πρόεδρος του ομίλου VW, Herbert Diess, κατά τη χθεσινή εκδήλωση στο νησί.

Οι κάτοικοι και επιχειρήσεις του νησιού θα λάβουν γενναίες επιδοτήσεις ώστε να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα της VW σε τιμές κόστους, θα εγκατασταθούν δεκάδες σταθμοί φόρτισης, ενώ θα αναπτυχθεί και ένα υβριδικό σύστημα ενέργειας από ΑΠΕ.

Ήδη τα πρώτα υπηρεσιακά οχήματα για τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας, όπως είναι η Αστυνομία και το Λιμενικό,  δωρήθηκαν στις αρμόδιες αρχές από την VW, όπως επίσης και οι πρώτοι 12 φορτιστές.

Advertisement
Advertisement

Στο μακρόπνοο αυτό έργο συμμετέχει και η Seat MO, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο της αστικής κινητικότητας και αγκαλιάζει όλα τα εγχειρήματα που αφορούν την ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων.  

Η Seat MÓ παρουσίασε χθες τις δυνατότητες του ηλεκτρικού eScooter 125 με το οποίο συμμετέχει στο συγκεκριμένο project. Τη SEAT εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Lucas Casasnovas, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT MÓ, που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους καλεσμένους το eScooter 125.

Οι τελευταίοι εξέφρασαν τις θετικές τους εντυπώσεις για τις δυνατότητές του και ιδιαίτερα για την ευκολία που προσφέρει στην φόρτιση του η αποσπώμενη μπαταρία των 5,6 kWh,  η οποία του χαρίζει μέγιστη αυτονομία κίνησης έως 137 χλμ. για κάθε κύκλο φόρτισης.

Advertisement

Ακόμη, παραδόθηκε στις τοπικές αρχές το πρώτο ηλεκτρικό e-Scooter 125, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει και η παράδοση 2 επιπλέον Scooters SEAΤ MÓ για χρήση από την Ελληνική Αστυνομία στο νησί.

Advertisement

Η Seat MO στην Αστυπάλαια

Η Seat MÓ, λοιπόν, και το eScooter 125 έφτασαν χθες στην Αστυπάλαια, η οποία πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο “έξυπνο” και “πράσινο” νησί της Μεσογείου χάρη στην πρωτοβουλία του Volkswagen Group και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το project φιλοδοξεί να καταστήσει το Ελληνικό νησί ενεργειακά αυτόνομο μέσω χρήσης ηλεκτροκίνησης, έξυπνων λύσεων κινητικότητας και πράσινης ενέργειας και μακροπρόθεσμα να γίνει ένα νησί πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα παραδόθηκαν σήμερα στις τοπικές αρχές παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Volkswagen CEO, Herbert Diess, και του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη. Μεταξύ αυτών, παραδόθηκε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας στην χώρα καθώς και ηλεκτρικά οχήματα που θα χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο και από τον Δήμο του νησιού: ένα e-Scooter SEAT MÓ 125 και τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα VW e-up!, ID.3 και ID.4.

Advertisement

Ο Lucas Casasnovas, Διευθύνων Σύμβουλος της Seat MÓ, που συμμετείχε στην εκδήλωση στην Αστυπάλαια, δήλωσε: «είναι ένα εξαιρετικό ορόσημο για τη SEAT MÓ η συμμετοχή της σε αυτό το συναρπαστικό project του Ομίλου Volkswagen. Με αυτές τις πρωτοβουλίες συμβάλλουμε ενεργά στη βελτίωση του περιβάλλοντος, της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στο νησί. Το SEAT MÓ eScooter 125 και οι νέες λύσεις κινητικότητας φθάνουν τώρα στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και η Ελλάδα και η Αστυπάλαια θα μπορούσαν να γίνουν project αναφοράς για την 100% βιώσιμη κινητικότητα, κλιμακωτό και προσαρμόσιμο και σε άλλα νησιά ή μεγάλες αστικές περιοχές».

Τα επόμενα χρόνια, το νησί θέλει να στραφεί σε έξυπνη βιώσιμη κινητικότητα και να εκσυγχρονίσει εντελώς το ενεργειακό του σύστημα. Η κινητικότητα αυτή θα τροφοδοτείται με τοπική παραγόμενη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας, όπως η sharing χρήση αυτοκινήτων, scooters και ποδηλάτων, θα μειώσουν κατά το ένα τρίτο τις ανάγκες των οχημάτων στο νησί και θα αντικαταστήσουν την υπάρχουσα δημόσια υπηρεσία συγκοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το ID.4 που δώρισε η VW στο Αστυνομικό Τμήμα Αστυπάλαιας
Στην Αστυπάλαια οι ανακοινώσεις-σοκ σχετικά με τα βενζίνη ή diesel;
Σε τιμή κόστους τα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια – Δείτε πόσο κοστίζουν