Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ηλεκτρικό McMurtry Speirling με το 1 kg/ίππο

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό McMurtry Speirling με το 1 kg/ίππο

Mobility

Το ηλεκτρικό McMurtry Speirling με το 1 kg/ίππο

Mobility

Το McMurtry Speirling έχει μικρότερο μεταξόνιο από το VW Up, ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο και υπόσχεται εξωπραγματικές επιδόσεις και συγκινήσεις σε πίστες.

Advertisement
Advertisement

Η μικρή εταιρεία από το Gloucestershire δυτικά του Λονδίνου έχει σχεδιάσει το Speirling που στα Ιρλανδικά είναι η «καταιγίδα» και δεν προορίζεται για χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Το μονοθέσιο με τις συμπαγείς διαστάσεις έχει σχεδιαστεί για χρήση πίστας και εκεί δεν πρέπει να κάνει τίποτα λιγότερο από το να σπάει παγκόσμια ρεκόρ. Με αυτό το breaf η ΜcMurtry καταλήγει στο συγκεκριμένο λόγο ισχύος/ βάρους. Οι προδιαγραφές που ανακοινώνει η εταιρεία κάνουν λόγο για τελική ταχύτητα της τάξης των 300 χλμ./ώρα στα οποία από στάση, επιταχύνει μόλις σε 9,0 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του μικρού πρωτοτύπου, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, θα έχει διάρκεια από 60 έως 80 λεπτά της ώρας σε συνθήκες αγώνα. Η αναγωγή σε αυτονομία σύμφωνα με τα πρότυπα του WLTP, θα είναι κάπου στα 560 χιλιόμετρα σε κανονική χρήση δρόμου. Ο ηλεκτρικός κινητήρας στον πίσω άξονα, τροφοδοτείται από μια μπαταρία 60 kWh, η οποία επαναφορτίζεται ταχύτατα μια και το μικρό αγωνιστικό πρωτότυπο οφελείται από την τεχνολογία των 800 volt που έχει χρησιμοποιηθεί τόσο από την Porsche Taycan, όσο και από το Hyundai Ioniq 5.

Με συνολικό μήκος 3,20 μέτρα, το Speirling είναι κατά 40 εκατοστά μικρότερο από το VW Up. Η McMurtry ορίζει το μήκος του μεταξονίου στα δύο μέτρα, το πλάτος στα 1,50 και το ύψος σε μόλις 1,05 μέτρα. Σε ότι έχει να κάνει με το βάρος, η Βρετανική εταιρεία κάνει λόγο για απόβαρο μικρότερο από έναν τόνο, κάτι που επιτυγχάνεται με την εκτενή χρήση ελαφρών υλικών και φυσικά, ανθρακονήματος. Το Speirling έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed πριν λίγες μέρες κερδίζοντας τον θαυμασμό του κοινού. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα υπάρξει κάποια συνέχεια στην εξέλιξη του project από την McMurtry και αν θα έχουμε νεότερα, με περισσότερα στοιχεία και δημόσιες εμφανίσεις του ιδιαίτερου αυτού μονοθεσίου.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εμφανίστηκε και πιο δυνατό Polestar 2 στο Goodwood
Θεαματικό ατύχημα στο Goodwood (+video)
Πιθανή ανάκληση για τις Porsche Taycan

 

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement