Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ηλεκτρικό Kia Soul για τους surfers

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ηλεκτρικό Kia Soul για τους surfers

Mobility

Το ηλεκτρικό Kia Soul για τους surfers

Mobility

Με το ηλεκτρικό Soul Boardmasters Edition, η Kia προσφέρει το απόλυτο αυτοκίνητο για όσους θέλουν να κυνηγούν τα κύματα με τις σανίδες τους.

Advertisement
Advertisement

Η Kia παρουσίασε ένα μοναδικό πρωτότυπο ηλεκτρικό Soul που σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των surfers.

Το Boardmasters Edition, είναι ένα μοναδικός πρωτότυπο το οποίο βασίστηκε σε ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής. Πήρε το όνομά του από τη γιορτή του surf και της μουσικής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Cornish, στο Ηνωμένο Βασίλειο και φέτος είναι προγραμματισμένη για το διάστημα από 11 έως 15 Αυγούστου. Εκεί θα κάνει τη μοναδική του δημόσια εμφάνιση το ειδικό αυτό μοντέλο, που είναι εφοδιασμένο με σιδερένιες ζάντες 16 ιντσών με ελαστικά 265/75 R16 Maxxis Bighorn, που στέλνουν τη συνολική διάμετρο στις 30 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της Kia έχουν επίσης αναβαθμίσει τη γεωμετρία της ανάρτησης, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Συγκεκριμένα, η απόσταση από το έδαφος είναι 310 χιλιοστά εμπρός και 320 χιλιοστά πίσω, είναι δηλαδή διπλάσια από αυτή που έχει η νορμάλ έκδοση του αυτοκινήτου (153 χιλιοστά). Με την ιδιαιτερότητα αυτή, η κίνηση σε αμμώδεις παραλίες παρά την έλλειψη της τετρακίνησης, θα είναι σημαντικά πιο εύκολη.

Το πρωτότυπο εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh που σε συνδυασμό με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους και 40,3 kgm ροπής, εμφανίζει μικρότερη αυτονομία από το κανονικό μοντέλο (δεν ανακοινώνεται ακριβώς αλλά είναι μικρότερη από 450 χιλιόμετρα) λόγω των μεγαλύτερων τροχών. Εκτός από τους τροχούς και το πολύ αυξημένο ύψος, οι οπτικές αλλαγές περιλαμβάνουν πλαστικά πρόσθετα φτερών, σχάρα οροφής, προβολείς Lazer ST4 Evolution LED και λευκά γραφικά στο Neptune Blue χρώμα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Οι surfers θα μπορούν να φιλοξενήσουν δύο σανίδες 2,4 μέτρων Tahe Bic Malibu στη σχάρα οροφής, καθώς και άφθονο εξοπλισμό στον χώρο φόρτωσης που χάρη στην απουσία του πίσω καθίσματος, έχει επεκταθεί σημαντικά σε επίπεδο χωρητικότητας. Η επένδυση πίσω, είναι ένα ξύλινο κατάστρωμα από βιώσιμο έλατο με πιστοποίηση PEFC, κάνοντας την καμπίνα να μοιάζει σαν να ανήκει σε ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα.

Advertisement

Ανοίγοντας την πόρτα του χώρου αποσκευών, ένας βραχίονας περιστρεφόμενος είναι εκεί για να απλώνονται οι βρεγμένες στολές, ενώ αναδιπλώνεται και ένα κάθισμα. Οι ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή μπορούν να τροφοδοτήσουν ένα μίνι ψυγείο ή άλλες συσκευές με τη βοήθεια μιας ανεξάρτητης μπαταρίας 12V, προκειμένου να μην επηρρεάζεται η αυτονομία του αυτοκινήτου. Το ταμπλό είναι το ίδιο με το e-Soul, με οθόνη αφής 10,25 ιντσών για την ψυχαγωγία σε συνδυασμό με ηχοσύστημα Harman/ Kardon 10 ηχείων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia XCeed 1.6D 136 PS Auto 48V
Δοκιμή: Kia e-Soul 64kWh 204PS
Επίσημο: Ανανέωση για το Kia Ceed