Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ηλεκτρικό Honda E-SUV ετοιμάζεται

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Honda E-SUV ετοιμάζεται

Mobility

Το ηλεκτρικό Honda E-SUV ετοιμάζεται

Mobility

Η Honda θα παρουσιάσει ένα ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζί με το Honda E κατά τη διάρκεια του 2022 και θα το λανσάρει ένα χρόνο αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό SUV της Honda θα ονομάζεται E SUV  και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Honda E, αλλά με κάποιες τροποποιήσεις.

Το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda μοντέλο βασίζεται στη μελέτη Honda SUV E: Prototype, η οποία παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Σαγκάη τον Απρίλιο του 2021 και θα έχει την ίδια εμφάνιση με το πρωτότυπο.

Αν και όπως είπαμε βασίζεται στο Honda E, το SUV, είναι λίγο μεγαλύτερο και προσφέρει περισσότερο χώρο στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Το Honda E έχει μήκος 3.864 χιλιοστά, πλάτος 1.752 χιλιοστά και ύψος 1.512 χιλιοστά, το μεταξόνιο είναι 2.538 χιλιοστά. Το ηλεκτρικό SUV θα πωλείται αρχικά στις κινεζικές αντιπροσωπείες από την Άνοιξη του 2022, ενώ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα το δούμε ένα χρόνο μετά.

Εσωτερικά θα υπάρχουν πολλά στοιχεία από το Honda E, όπως το πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο με πέντε οθόνες.

Advertisement

Τεχνικά, το μεγαλύτερο Ε-SUV θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, από το Honda E (διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh με αυτονομία περίπου 220 χιλιόμετρα).

Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχουν ένας ή δύο κινητήρες για δικίνητες ή και τερακίνητες εκδόσεις (στο E η ισχύς είναι στους 136 ή 154 ίππους).

Advertisement

Όμως αυτό δεν θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό Honda καθώς η Ιαπωνική εταιρία θα φέρει δύο ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα από το 2024. Αυτά θα βασίζονται στην πλατφόρμα E της General Motors (GM) και μπορούν να πάρουν μπαταρίες χωρητικότητας 50 έως 200 kWh και τετρακίνηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διπλό «χτύπημα» της Honda στη Σαγκάη
Video: Honda e – Το ιδανικό ηλεκτρικό city car
Honda e:HEV Jazz Crosstar: Περιπετειώδες στιλ, υβριδική υπεροχή