Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda e:HEV Jazz Crosstar: Περιπετειώδες στιλ, υβριδική υπεροχή

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda e:HEV Jazz Crosstar: Περιπετειώδες στιλ, υβριδική υπεροχή

HONDA 2021-1

Honda e:HEV Jazz Crosstar: Περιπετειώδες στιλ, υβριδική υπεροχή

HONDA 2021-1

Η νέα γενιά του Honda Jazz αποκτά και την έκδοση Crosstar με χαρακτηριστικά crossover για ένα πιο περιπετειώδεις αστικό lifestyle και πάντα με την κορυφαία πρακτικότητα και την μοναδική υβριδική τεχνολογία που χαρακτηρίζει το καινοτόμο super mini της Honda.

Advertisement
Advertisement

Όντας από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία των SUV, η Honda δεν θα μπορούσε να μην κάνει αισθητή την παρουσία της και από την σύγχρονη τάση που θέλει ακόμα και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης να αποκτούν μία crossover έκδοση, με πιο περιπετειώδες στιλ και επαυξημένες δυνατότητες για πιο άνετες μετακινήσεις. Mε το e:HEV Jazz Crosstar η Honda δημιουργεί μία εναλλακτική πρόταση, με ένα πολύ μοντέρνο και νεανικό στιλ το οποίο συνδυάζει με τις μοναδικές ιδιότητες του Jazz σε ότι αφορά την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του εσωτερικού του αλλά και την κορυφαία υβριδική διάταξη που κρύβει κάτω από το εμπρός καπό.

Το Jazz e:HEV Crosstar είναι ένα μικρό crossover που απευθύνεται σε νέους και δυναμικούς ανθρώπους που θέλουν να απολαμβάνουν πιο έντονα την καθημερινότητά τους και να ζουν με ένα πιο σύγχρονο lifestyle. H στιβαρή και αθλητική παρουσία του ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την διαφορετικής σχεδίασης γρίλια στην μάσκα, τις κομψές ενσωματωμένες ράγες στην οροφή και τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, τα οποία τονίζουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση της περιπέτειας. Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι η ελαφρά αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, στα 152 χιλιοστά, κάτι που του επιτρέπει να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια και σε πιο δύσκολους δρόμους ή και να κάνει και off-road αποδράσεις σε κάποια κοντινή παραλία.

Advertisement
Advertisement

Τα προστατευτικά του αμαξώματος και οι επιλογές των πολύ όμορφων διχρωμιών εξασφαλίζουν μια εξωτερική εμφάνιση που κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ και οι αδιάβροχες επενδύσεις στο σαλόνι προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία στην καμπίνα των επιβατών, δημιουργώντας επίσης και ένα αίσθημα ελευθερίας όταν ο οδηγός αποφασίσει να κινηθεί και πέρα από την πεπατημένη.

Στο σαλόνι των επιβατών το νέο Honda e:HEV Jazz Crosstar ακολουθεί την σχεδιαστική αντίληψη της συμβατικής έκδοσης, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία, την πρακτικότητα και τις πολλές έξυπνες ιδέες που εφαρμόζει. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών (με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση) ξεκινά από 298 λίτρα και φτάνει μέχρι τα 1.203 λίτρα (πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, μέτρηση μέχρι την οροφή). Αυτό επιτεύχθηκε με την έξυπνη διάταξη των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος στο πλαίσιο και στο χώρο του κινητήρα.

Advertisement

Ιδιαίτερη συμβολή είχε η σύμπτυξη του συστήματος εισαγωγής κινητήρα, του συστήματος μετάδοσης συμπεριλαμβανομένης της γεννήτριας και του ηλεκτροκινητήρα, και της μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU) για την εξοικονόμηση πρόσθετου χώρου, με αποτέλεσμα η βοηθητική μπαταρία 12V να χωρέσει στο διαμέρισμα του κινητήρα. Αυτή η έξυπνη διάταξη υλοποιήθηκε με τη χρήση υπερσύγχρονων ημιαγωγών για την μονάδα ελέγχου ισχύος.

Κάτι το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας ήταν η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του πλαισίου κάτω από τα εμπρός καθίσματα – μοναδικό στην κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό, το Jazz να διατηρεί τα εξαιρετικά ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats που παρέχουν δυνατότητα αναδίπλωσης και αναστροφής, ανάλογα με τα μεταφερόμενα φορτία. Η επίπεδη αναδίπλωση και βύθισή τους προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ενώ ανασηκώνοντας τα καθίσματα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος του εσωτερικού, από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Advertisement

H σχεδίαση του ταμπλό είναι μίνιμαλ με προσεγμένα σε ποιότητα υλικά και πολύ προσεγμένη εργονομία. Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν λεπτό πίνακα οργάνων που αναπτύσσεται σε οριζόντια διάταξη, χωρίς να περιορίζει την ορατότητά του και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας που απολαμβάνει ο ίδιος όσο και οι επιβάτες του. Ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των καταναλωτών, η Honda εγκατέστησε και πάλι φυσικά χειριστήρια ελέγχου βασικών λειτουργιών – όπως οι ρυθμίσεις θέρμανσης και εξαερισμού – ευχάριστα στην αφή και με αίσθηση ακρίβειας.

Οι εξαιρετικά λεπτές κολόνες A που δημιουργούν ένα τόξο ξεκινώντας από το καπό βελτιώνουν την οριζόντια ορατότητα από τις 69 μοίρες (στο μοντέλο προηγούμενης γενιάς) σε 90 μοίρες. Αυτό σε συνδυασμό με τους κρυμμένους υαλοκαθαριστήρες και το επίπεδο ταμπλό, προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα και επιτρέπει στο φυσικό φως να ρέει στην καμπίνα μέσα από το πανοραμικό παρμπρίζ και τα φινιστρίνια. Ο άφθονος φωτισμός προσφέρει μία αίσθηση ευρυχωρίας για τους επιβάτες, δημιουργεί ένα ευάερο περιβάλλον και συμβάλλει στην αίσθηση ελευθερίας και φωτεινότητας του εσωτερικού.

Advertisement

Το επίπεδο, φαρδύ υποβραχιόνιο της κεντρικής κονσόλας ευθυγραμμίζεται με το ύψος του υποβραχιονίου της πόρτας, παραπέμποντας σε επίπεδα άνεσης μεγαλύτερων, πολυτελών αυτοκινήτων. Υπάρχουν επίσης και σύγχρονες πρακτικές λύσεις όπως για παράδειγμα οι διάσπαρτες θήκες για μικροαντικείμενα, θήκες για μεγάλα μπουκάλια ή ακόμα και θύρες USB για φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Το νέο Honda e:ΗEV Jazz Crosstar διαθέτει μία πληθώρα δυνατοτήτων διασύνδεσης και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων το οποίο ελέγχεται από την υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής το κέντρο της κονσόλας. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις χρήσης, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενα shortcuts για συχνές λειτουργίες και πηγές ήχου.

Η πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές γίνεται μέσω της προηγμένης διεπαφής/οθόνης αφής, αλλά η ενεργοποίησή τους μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών με το Honda Personal Assistant. Αυτός ο μοναδικός ψηφιακός βοηθός ενεργοποιείται εύκολα λέγοντας: “OK Honda”, και στη συνέχεια, ακολουθεί ερώτηση ή εντολή. Χάρη στην αναγνώριση περιεχομένου (context recognition) οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν φυσικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη να αντιλαμβάνεται καλύτερα το περιεχόμενο των επόμενων ερωτήσεων και απαντήσεων. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, για εντοπισμό υπηρεσιών που διατίθενται σε συγκεκριμένες ώρες.

Στο νέο Honda e:ΗEV Jazz Crosstar θα συναντήσουμε την πιο σύγχρονη γκάμα τεχνολογιών και συστημάτων για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, χάρη και σε μία νέα εμπρός ευρυγώνια κάμερα η οποία έχει διευρύνει το πεδίο ορατότητας. Η ομπρέλα τεχνολογιών “Honda SENSING” ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία, δημιουργώντας το πιο πλήρες αυτοκίνητο της κατηγορίας. Ανάμεσα στα συστήματα που διατίθενται ξεχωρίζουμε τα Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control και Lane Keep Assist System, Road Departure Mitigation System, Blind Spot Information, σε συνδυασμό με Cross Traffic Monitor, Intelligent Speed Limiter, Auto High-Beam Headlights και Traffic Sign Recognition κ.ά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Honda e:ΗEV Jazz Crosstar κατά την γνήσια παράδοση τη Honda είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς, έχοντας κερδίζει την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP. Το νέο Honda e:ΗEV Jazz Crosstar διαθέτει πλέον 10 αερόσακους ανάμεσά τους και ένας κεντρικός εμπρός ανάμεσα στους δύο επιβάτες, ώστε να περιορίζει το ενδεχόμενο τραυματισμού μεταξύ τους σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Το Honda Jazz γίνεται Off-Roader (+video)