Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hyundai Ioniq 5 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hyundai Ioniq 5 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

ΝΕΑ

Το Hyundai Ioniq 5 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Hyundai της νέας γενιάς κατέκτησε και άλλους δύο τίτλους.

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai Ioniq 5 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 (World Car of the Year), καθώς αυτό ήταν η τελική επιλογή της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από 102 δημοσιογράφους αυτοκινήτου που κατάγονται από 33 χώρες από όλο τον κόσμο.

Το Ioniq 5 βρέθηκε στην τελική τριάδα -μαζί με τα Kia EV6 και Ford Mustang Mach-E που προέκυψε από μια αρχική λίστα 27  και στη συνέχεια 11 μοντέλων και κατέκτησε τελικά τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022.

Παράλληλα κατέκτησε και ακόμα δύο τίτλους, αυτόν του Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς (World Electric Vehicle of the Year) και του Παγκόσμιου Βραβείου Αυτοκινητιστικής Σχεδίασης της Χρονιάς (World Car Design of the Year).

Advertisement
Advertisement

Η απονομή των τίτλων και των βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση τα πλαίσια της έκθεσης της Νέας Υόρκης, ενώ από την παρουσίασή του έως τώρα το Ioniq 5 έχει κατακτήσει πολλές σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως το Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς από το Auto Express και το Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του Auto Bild. Kατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στα βραβεία Best Cars of the Year 2021/2022.

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο, η κριτική επιτροπή των World Car Awards 2022 ανακήρυξε τον κ. Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group, ως Πρόσωπο της Χρονιάς στο World Car Person of the Year 2022 για τη σημαντική συνεισφορά του στην εξέλιξη νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του Ioniq 5.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκρηξη δημοτικότητας για τα ηλεκτρικά Hyundai
Hyundai Ioniq 5: Διάκριση στο «Car of the Year 2022» UK
Με το Hyundai Ioniq 5 στη Βαλένθια (+video)

 

Advertisement