Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το hypercar της Ararkis απειλεί Tesla και Rimac

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το hypercar της Ararkis απειλεί Tesla και Rimac

ΝΕΑ

Το hypercar της Ararkis απειλεί Tesla και Rimac

ΝΕΑ

Η Ararkis από τη Βρετανία παρουσίασε τον ηλεκτρικό «πύραυλο» Sandstorm με επιδόσεις που απειλούν όλα τα ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, με την είσοδο στο παιχνίδι των ηλεκτρικών supercars, έχουμε μπει σε μια διαδικασία για το ποιος μπορεί να σπάσει το φράγμα των 2 δευτερολέπτων στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Στην αρχή ήταν η Tesla με το Model S Plaid και αργότερα ήρθαν στο προσκήνιο οι Rimac και η Hennessey να θέσουν νέα όρια στις επιταχύνσεις από στάση κατεβαίνοντας στο επίπεδο των 1,9 δευτερολέπτων για το περίφημο «0-100».

Για περίπου δύο χρόνια αυτές οι εταιρείες είναι που καπηλεύονται το συγκεκριμένο έπαθλο, ωστόσο πριν από μερικές ημέρες έκανε την εμφάνισή της μιας εταιρεία από τη Μεγάλη Βρετανία η οποία απειλεί στα ίσια τους πρωτοπόρους. Η Ararkis παρουσίασε το Sandstorm, ένα ηλεκτρικό hypercar το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας είναι σε θέση να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Το περίεργο με αυτό το hypercar είναι ότι δεν αποκαλύπτονται τεχνικά στοιχεία πέρα από την μπαταρία και τις επιδόσεις. Δε γνωρίζουμε ούτε πόσους ηλεκτροκινητήρες διαθέτει, ούτε την ισχύ του, ούτε τη ροπή του. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι επιταχύνει τόσο εξωπραγματικά θα εικάζαμε ότι έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση κοντά στους 1.500 ίππους. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 115 kWh και είναι σε θέση να χαρίσει αυτονομία 500 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο με το σύστημα φόρτισης να χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να φτάσει στο 80%.

Το Ararkis Sandstorm θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 μονάδες και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2024. Όσο για την τιμή του: αυτή έχει οριστεί στα 1,88 εκατομμύρια ευρώ. Το ακόμα πιο ακραίο είναι ότι αν υπάρξουν περισσότερες από 20 παραγγελίες για το Sandstorm τότε η Ararkis θα κάνει επιλογή για το ποιος τελικά θα πάρει τα αυτοκίνητά της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική τετραθέσια Bugatti; Δεν υπάρχει! (+video)
Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)
Αυτά είναι τα 5+1 SUV πύραυλοι που κυκλοφορούν στην Αθήνα

Advertisement