Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To high tech Opel Astra PHEV (+video)

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To high tech Opel Astra PHEV (+video)

ΝΕΑ

To high tech Opel Astra PHEV (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Opel Astra PHEV βάζει ξανά το δημοφιλές hatchback στον χάρτη της ανταγωνιστικής κατηγορίας των εξηλεκτρισμένων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Το Astra ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αν όχι το πιο σημαντικό, μοντέλο της Opel. Πόσο μάλλον τώρα που ουσιαστικά εδραιώνει τη νέα εποχή Stellantis καθώς είναι το πρώτο μοντέλο που γεννάτε από τη νέα αυτή ξεχωριστή συνεργασία. Η έκδοση που κάνει πιο έντονη την παρουσία της στην κατηγορία των hatchback είναι η Plug-In υβριδική  η οποία «πέφτει» με το καλημέρα στο λάκκο των λεοντών αντιμετωπίζοντας εδραιωμένους αντιπάλους.

Το νέο Opel Astra PHEV όμως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ελκυστικό και καλοφτιαγμένο. Η Opel έχει βάλει τη σχεδιαστική της σφραγίδα στο νέο Astra δίνοντάς του έντονες καμπύλες και τολμηρές ακμές με το εμβληματικό μπροστινό τμήμα Vizor να κλέβει την παράσταση. Το νέο Astra ξεχειλίζει από προσωπικότητα και δύσκολα θα το μπερδέψεις με κάτι άλλο στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το οποίο είναι εκλεπτυσμένο και πολυτελές. Το σύστημα Opel Pure Panel είναι βελτιωμένο στην παροχή πληροφοριών στον οδηγό, ενώ τα καθίσματα Ergonomic Active χαλαρώνουν τον οδηγό. Παράλληλα, η χρήση premium υλικών όπως δέρμα Alcantara ή Nappa βάζουν την πολυτέλεια στην καθημερινότητα του οδηγού.

Η Opel έχει φροντίσει να εξοπλίσει το νέο Astra PHEV με πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ψυχαγωγίας. Στο αυτοκίνητο λοιπόν συναντάμε το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel lights που βελτιώνει την ορατότητα χάρη στα ενεργά LED στοιχεία του, το σύστημα Intelli-HUD ένα φουτουριστικό Head-Up Display, το σύστημα Intelli-Drive 2.0 το οποίο ενσωματώνει την αυτόματη διόρθωση πορείας στη λωρίδα, το τυφλό σημείο και το adaptive cruise control, μεταξύ άλλων.

Advertisement

Εκτός από τα συστήματα ασφάλειας το νέο Astra PHEV διαθέτει προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας μέσω του πλήρως ψηφιοποιημένου Pure Panel με πίνακα οργάνων 10 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών, στην οποία που ενσωματώνεται ασύρματα το smartphone σας μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον το υπερσύγχρονο σύστημα πλοήγησης της Opel συνοδεύεται από online ενημέρωση για την κυκλοφορία, πληροφορίες στάθμευσης, αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος και ενημερώσεις καιρού.

Advertisement

Το υβριδικό σύνολο κίνησης του νέου Opel Astra PHEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων τούρμπο και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνολική απόδοση 180 ίππους και 250 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου, ενώ οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 7,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. Η μπαταρία λιθίου έχει χωρητικότητα 12,4 kWh και είναι σε θέση να χαρίσει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 61 χιλιομέτρων στο νέο Astra. Όσο για την κατανάλωση, αυτή είναι πάρα πολύ χαμηλή (1,1 λίτρα/100 χλ.) χάρη στο αποτελεσματικό υβριδικό σύστημα.

Advertisement

Το νέο Opel Astra PHEV φέρνει πραγματικά έναν νέο αέρα όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και σε όλη την κατηγορία των hatchback. Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο με υπερπλούσιο εξοπλισμό και τεχνολογίες αιχμής τόσο στα συστήματα κίνηση όσο και στα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω την βαριά κληρονομιά του ονόματος Astra και τον έντονο σχεδιαστικό χαρακτήρα της Opel τότε έχουμε μπροστά μας έναν σοβαρό διεκδικητή της κορυφής.

Το νέο Opel Astra.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Opel Mokka-e έγινε Mokka Electric
Δοκιμή: Opel Astra Plug-in Hybrid 180
Ηλεκτρικός off-road «δαίμονας» από την Opel