Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το high-tech εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το high-tech εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

ΝΕΑ

Το high-tech εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

ΝΕΑ

H Mercedes αποκάλυψε σε μια ψηφιακή παρουσίαση το πολυτελές εσωτερικό της S-Class και συγκεκριμένα το προηγμένο MBUX infotainment.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά του συστήματος MBUX εγκαινιάζεται στη νέα Mercedes S-Class. Παρόλο της πρόσφατης “κλεφτής” ματιάς , η γερμανική μάρκα αποκάλυψε πλήρως το εντυπωσιακό infotainment της.

Αν και αναμένουμε ακόμα την εξωτερική εμφάνιση της πολυτελούς λιμουζίνας, το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει γίνει ακόμη πιο ψηφιακό, καθώς το υλικό (hardware) και το λογισμικό έχουν κάνει άλματα προόδου: φωτεινές ενδείξεις σε έως πέντε μεγάλες οθόνες, εν μέρει με τεχνολογία OLED, διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τον χειρισμό και τις λειτουργίες ανέσεων του αυτοκινήτου.

Ο ανθρώπινος παράγοντας βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης και διαισθητικού χειρισμού διευρύνθηκαν περισσότερο, τόσο για τους πίσω επιβάτες όσο και για τον οδηγό: για παράδειγμα, η νέα τρισδιάστατη οθόνη οδηγού προσφέρει καλύτερη αντίληψη του χώρου με το πάτημα ενός κουμπιού. Ρεαλιστικό, τρισδιάστατο –οπτικά – αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστική… ψηφιακή βοήθεια!
Ο φωνητικός βοηθός «Hey Mercedes» έχει την ικανότητα να κάνει ακόμη περισσότερο διάλογο. Ορισμένες ενέργειες μάλιστα μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πείτε «Hey Mercedes» για ενεργοποίηση, όπως η λήψη τηλεφωνικής κλήσης ή η εμφάνιση του χάρτη πλοήγησης.

Advertisement

Επιπλέον, ο φωνητικός βοηθός «Hey Mercedes» μπορεί να εξηγήσει πού βρίσκεται το κουτί πρώτων βοηθειών ή πώς γίνεται η σύνδεση ενός smartphone μέσω Bluetooth.
Παράλληλα με τη χρήση του PIN, μια νέα μέθοδος επαλήθευσης ταυτότητας εγγυάται υψηλό επίπεδο ασφάλειας, συνδυάζοντας δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου και φωνητική αναγνώριση. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεται η πρόσβαση στις προσωπικές ρυθμίσεις ή η επαλήθευση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσα από το όχημα.

Advertisement

Οι κάμερες “ενημερώνουν” εάν θέλει κάποιος να… αποβιβαστεί
Ωστόσο, αυτό που κάνει το MBUX να ξεχωρίζει, είναι η δικτύωσή του με μια πληθώρα συστημάτων και δεδομένων αισθητήρων του οχήματος. Για παράδειγμα, η λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης στην S-Class χρησιμοποιεί πλέον κάμερες, για να αναγνωρίζει εάν κάποιος επιβάτης θέλει να βγει από το όχημα.

Αν κάποιος άλλος χρήστης του δρόμου πλησιάζει στη νεκρή γωνία ορατότητας, ο ενεργός ατμοσφαιρικός φωτισμός συμμετέχει στο σύστημα προειδοποίησης αποβίβασης και αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα.

Advertisement

Το εσωτερικό σύστημα υποβοήθησης MBUX ελέγχει εάν το παιδικό κάθισμα είναι σωστά στερεωμένο στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ παρακολουθεί και το επίπεδο προσοχής του οδηγού. Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο οδηγός κινδυνεύει να πέσει σε κατάσταση μικρο-ύπνου, τον προειδοποιεί το ATTENTION ASSIST.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Νέα Mercedes GLA 200 Auto

Πόσο κοστίζει το νέο Toyota Yaris στην Ελλάδα;

Κατασκευάστηκε η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation (+video)