Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε μια Aston Martin DB5 του 007;

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πουλήθηκε μια Aston Martin DB5 του 007;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε μια Aston Martin DB5 του 007;

ΝΕΑ

Μία κλασσική Aston Martin V8 Vantage και μία νέα DBS Superleggera 007 Edition, δημοπρατήθηκαν σε μια ειδική εκδήλωση με θέμα τον κινηματογραφικό κατάσκοπο James Bond για φιλανθρωπικό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά εκποιήθηκαν τρία αυτοκίνητα για 4.608.000 ευρώ

Η πιο πρόσφατη ταινία του James Bond No Time To Die περιλάμβανε μοντέλα της Aston Martin από πολλές εποχές. Στην αρχή της ταινίας, έχουμε μια γεμάτη δράση σεκάνς που περιλαμβάνει την κλασική DB5. Ο Daniel Craig (στην τελευταία του εμφάνιση ως Bond) χρησιμοποιεί κάθε gadget που έχει στη διάθεσή του για να ξεφύγει από τους κακούς, με τα σημάδια της μάχης ορατά πάνω στην παλιά Aston Martin, χωρίς το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί. Φυσικά αυτό δεν εμπόδισε τους πλειοδότες να φτάσουν την τιμή του στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά δεν είναι μία πραγματική DB5. Είναι ένα αντίγραφο που κατασκευάστηκε για την ταινία. Αν και τεχνικά είναι αντίγραφο, είναι ένα από τα οκτώ αυτοκίνητα που κατασκεύασε η Aston Martin ειδικά για την ταινία, επομένως υπάρχει άμεση σύνδεση με την θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία. Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει επίσης λειτουργικά gadget όπως η περιστρεφόμενη πινακίδα κυκλοφορίας και αναδυόμενα… πολυβόλα στη θέση των προβολέων, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο επιθυμητό ή αν θέλετε πιο cool.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η DB5 ήταν η πρωταγωνίστρια της Φιλανθρωπικής δημοπρασίας Sixty Years of James Bond που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή δεν ήταν ούτε η μόνη Aston Martin στον κατάλογο της δημοπρασίας. Μαζί με την BD5 υπήρχε και μία κλασική V8 Vantage του 1981, που είδαμε στην ταινία «No Time To Die» και πωλήθηκε για σχεδόν 705.000 ευρώ. Αντιπροσωπεύοντας τη σύγχρονη εποχή, μία νέα DBS Superleggera 007 Edition απέφερε 450.000 ευρώ. Συνολικά, τα τρία αυτοκίνητα του πράκτορα 007 συγκέντρωσαν 4,3 εκατομμύρια ευρώ (με 300.000 ευρώ προμήθεια για τον οίκο). Το σύνολο του ποσού πηγαίνει σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Η Aston Martin είναι απίστευτα περήφανη που αποτελεί μέρος του DNA του James Bond και είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε αυτή την 60η επέτειο με την πώληση ενός πραγματικά μοναδικού μοντέλου της Aston Martin που δημιουργήσαμε για το No Time To Die », δήλωσε ο Marek Reichman, Chief Creative Officer της Aston Martin.