Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φωτοραντάρ τρελάθηκε! Οδηγούσε με 388 χλμ./ώρα!

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φωτοραντάρ τρελάθηκε! Οδηγούσε με 388 χλμ./ώρα!

ΝΕΑ

Το φωτοραντάρ τρελάθηκε! Οδηγούσε με 388 χλμ./ώρα!

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες που έχουν καταγραφεί ποτέ από φωτογραφικό ραντάρ της αστυνομίας.

Advertisement
Advertisement

Το απίστευτο είναι πως το φωτοραντάρ έδωσε ένδειξη στα 388 χλμ./ώρα, αλλά οι ειδικοί λένε πως η πραγματική πρέπει να ξεπερνούσε τα 400 χλμ./ώρα!

Το συμβάν καταγράφηκε στο Βέλγιο όταν προφανώς κάποιος θέλησε να ανακαλύψει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του. Προφανώς, δε μιλάμε για κάποιο απλό αυτοκίνητο αλλά για ένα supercar, όπως είναι μία Bugatti, μία Koenigsegg.

Τα 388 χλμ./ώρα ακούγονται ως ένα τρομακτικό νούμερο, αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο μόνο για τη διορθωμένη ταχύτητα, η οποία ήταν 6% χαμηλότερη από εκείνη που έδειχνε το ταχύμετρο, προκειμένου να τηρηθεί το τεχνικό περιθώριο του ραντάρ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dhnet.be, το συμβάν που καταγράφηκε πέρυσι σε έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους του Βελγίου διασταυρώθηκε από την αστυνομία.

Οι ίδιοι είπαν πως δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ένα αυτοκίνητο να περνά από το ραντάρ με ιλιγγιώδη ταχύτητα που ξεπερνά ακόμη και εκείνη ενός μονοθεσίου. Το 2005, η McLaren του Kimi Räikkönen έφτασε τα 370,1 χλμ./ώρα στην ιταλική πίστα της Μόντσα.

Για την ιστορία αν η αστυνομία καταφέρει να εντοπίσει τον παραβάτη το πρόστιμο είναι 4.000 ευρώ. Μικρό το τσούξιμο για κάποιον που έχει ένα hypercar εκατομμυρίων. Ωστόσο, η παράβαση αν οδηγηθεί στα δικαστήρια υπάρχει ποινή για αφαίρεση της άδειας οδήγησης μέχρι και για πέντε χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποινές ΣΟΚ σε πολιτικό που έτρεχε με 215 χιλιόμετρα
Χώρισε και διέλυσε το ραντάρ ταχύτητας
Απίστευτο: Μπήκε στο ΚΑΤ με το Smart

 

Advertisement