Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη Ford Mustang Mach 1 στο Nurburgring (+video)

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη Ford Mustang Mach 1 στο Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη Ford Mustang Mach 1 στο Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Το Γερμανικό περιοδικό Αυτοκινήτου «Sport Auto», δοκίμασε το Ford Mustang Mach 1 στην πίστα του Nurburgring. Στο τιμόνι του muscle car, ήταν ο Christian Gebhardt, που «έγραψε» χρόνο 7:58.29.

Advertisement
Advertisement

Η επίδοση σε καμία περίπτωση δεν θα απειλήσει κανένα ρεκόρ γύρου, αλλά βάζει το αυτοκίνητο των 46.000 ευρώ (στην Γερμανία) στο club των οχημάτων με χρόνο κάτω από 8 δεύτερα.

Ο χρόνος είναι ταχύτερος (κατά οκτώ δευτερόλεπτα), από αυτόν που πέτυχε ο Gebhardt με ένα Ford Focus RS του 2016, έξι δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν της Alfa Romeo 4C, περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα ταχύτερος από μια Aston Martin DBS του 2009 και περίπου ίδιο χρόνο με της (F22) BMW M2.

Η δοκιμή φαίνεται πως έγινε με τη χειροκίνητη έκδοση, ίσως το αυτόματο 10 σχέσεων να είχε κόψει μερικά δέκατα χάρη στις ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο παράγει περίπου 30 ίππους λιγότερους (30,4 PS) στην Ευρώπη από ό,τι στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Ο Gebhardt δεν είναι άγνωστος στο Nurburgring, έχοντας συμπληρώσει πολλούς γύρους για το Sport Auto, ενώ έχει κερδίσει τέσσερις νίκες (στην κατηγορία του) στον αγώνα ADAC Total 24 Hours of Nurburgring.

Η Ford αποκαλεί τη Mustang Mach 1  «την ταχύτερη Mustang, που έχει φτάσει ποτέ στην Ευρώπη». Ο V8 των 5,0 λίτρων, αποδίδει 460 ίππους στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η Ford ισχυρίζεται ότι η Mach 1 είναι ικανή να επιταχύνει 0- 100 χλμ σε 4,4 δευτερόλεπτα με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και σε 4,8 δευτερόλεπτα με το χειροκίνητο εξατάχυτο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach 1: Πέρασε τον Ατλαντικό (+video)
Η πανίσχυρη Ford Mustang Mach 1 στην Ελλάδα (+τιμή)
Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)

Advertisement