Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φιλόδοξο και εντυπωσιακό Praga Bohema (+video)

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φιλόδοξο και εντυπωσιακό Praga Bohema (+video)

ΝΕΑ

Το φιλόδοξο και εντυπωσιακό Praga Bohema (+video)

ΝΕΑ

Η τσεχική Praga είναι μια εταιρεία η οποία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό. Όμως, δείχνει να έχει δυναμική και φιλοδοξίες για να ξεχωρίσει.

Advertisement
Advertisement

Ίσως να είναι η πρώτη φορά που κάποιος ακούει για την Praga. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα. Ιδρύθηκε το 1907 αλλά πήρε τη ονομασία της τσεχικής πρωτεύουσας δύο χρόνια αργότερα (1909).

Στη σύγχρονη εποχή, η Praga ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία αγωνιστικών οχημάτων και σκοπός των στελεχών της είναι κατασκευάσουν και μία έκδοση η οποία να πάρει έγκριση για να κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Έτσι προέκυψε το Bohema, ένα εντυπωσιακής σχεδίασης supercar.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του τσεχικού supercar έχει σχεδιαστεί και μορφοποιηθεί έπειτα από δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα στην οποία κάνουν δοκιμές και ομάδες της Formula 1 για τα μονοθέσιά τους. Είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα σε μεγάλο βαθμό και η πίσω πτέρυγά του παράγει αεροδυναμική κάθετη δύναμη η οποία φτάνει τα 900 κιλά όταν το όχημα κινείται με 250 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι άνθρωποι της Praga χρησιμοποιούν κινητήρα από Nissan GT-R. Θυμίζουμε ότι αυτός έχει δύο υπερτροφοδότες και η χωρητικότητά του είναι 3,8 λίτρα. Οι κινητήρες που προορίζονται για το Bohema κατασκευάζονται από τους «Takumi» τής ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και κατόπιν αποστέλλονται στο Litchfield (Βρετανία) όπου βελτιώνονται περισσότερο.

Advertisement

Εκεί, οι κινητήρες αποκτούν άλλα, μεγαλύτερα turbo και τοποθετείται ξηρό κάρτερ. Μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές που γίνονται ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 710 ίππους/6.800 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 724 Nm/3.000-5.000 σ.α.λ. Εκτός αυτών, το Bohema διαθέτει σειραϊκό κιβώτιο έξι σχέσεων της «Hewland» και εξάτμιση από τιτάνιο.

Advertisement

Όπως ανακοινώνει η Praga, το καινούργιο μοντέλο ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά. Επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του είναι 299 χλμ./ώρα.

Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει μόλις 89 Bohema για να τιμήσει τα 89 χρόνια από τη νίκη της στον αγώνα των 1.000 χιλιομέτρων που έγινε το 1933 στην (τότε) Τσεχοσλοβακία. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2023 και η τιμή του έχει οριστεί στα τουλάχιστον 1.310.000 δολάρια (περίπου 1.260.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το αναβαθμισμένο R1 της Praga Cars
Οδηγούμε τη Lamborghini Huracan Tecnica
Η Skoda θα γίνει σημείο αναφοράς στα νέα δεδομένα