Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Fiat 500X γίνεται κάμπριο

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Fiat 500X γίνεται κάμπριο

ΝΕΑ

Το Fiat 500X γίνεται κάμπριο

ΝΕΑ

Ο όμιλος FCA επικεντρώνεται στον τομέα των SUV, ετοιμάζοντας νέα μοντέλα. Πέρα από τις Alfa Romeo Tonale και Maserati Grecale, αναμένεται και μια κάμπριο εκδοχή του 500X, η οποία προβάλλει ως ανταγωνιστής του VW T-Roc Cabriolet.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή κάμπριο SUV δεν αποτελεί μια προσφιλή τακτική, αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται πως δεν υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Suzuki Jimny & Vitata, το Jeep Wrangler, ενώ ο πιο πρόσφατος εκπρόσωπος είναι το VW T-Roc.

Την εν λόγω… περιθωριακή τάση αναμένεται να ακολουθήσει και το Fiat 500X, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό Μέσο Automotive News Europe αναφέρουν πως έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για τη δημιουργία του Fiat 500X Cabrio, το οποίο θα λανσαριστεί εντός του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επερχόμενο “ανοιχτό” SUV της εταιρείας από το Τορίνο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο υπάρχον 500X, ενώ θα υποβληθεί μόνο στις αλλαγές που απαιτούνται για την τοποθέτηση και απρόσκοπτη λειτουργία της μαλακής οροφής. Σημειώνεται πως οι “επεμβάσεις” θα είναι αντίστοιχες με εκείνες που έγιναν στην κάμπριο εκδοχή του… απλού “500”.

Το –αποκλειστικά- τετράθυρο Fiat 500X cabrio θα παράγεται στις εγκαταστάσεις του ομίλου FCA στην Νότια Ιταλία, ήτοι στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται το υπάρχον 500Χ, όπως και τα Jeep Compass και Renegade μαζί με τις plug-in υβριδικές εκδόσεις τους (4xe).

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως πέρα από κάμπριο έκδοση, το 500X θα προσφέρεται και σε ήπια υβριδική έκδοση, η οποία αναμένεται επίσης εντός του 2021.

Περί SUV, τέλος, ο λόγος, μέσα στους επόμενους μήνες ο όμιλος FCA θα λανσάρει δύο μοντέλα: Την Alfa Romeo Tonale και την Maserati Grecale.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Fiat: Ετοιμάζει ηλεκτρική επίθεση

Advertisement

Με το Fiat Tipo νιώθετε ασφαλείς

Fiat All Inclusive: Το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο