Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat: Ετοιμάζει ηλεκτρική επίθεση

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Fiat: Ετοιμάζει ηλεκτρική επίθεση

ΝΕΑ

Fiat: Ετοιμάζει ηλεκτρική επίθεση

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία επικεντρώνεται στον μετριασμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και στην προσφορά μοντέλων με ελάχιστο κόστος χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό μπάσιμο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιεί η Fiat, η οποία μέχρι το τέλος του 2021 επιθυμεί να έχει… εξηλεκτρίσει την πλειονότητα της γκάμας της.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής EMEA για τη Fiat και την Abarth, Luca Napolitano, ανέφερε σε δηλώσεις του πως, έως και το τέλος του επόμενου έτους, το 60% εκ του συνόλου των μοντέλων της θα απαρτίζεται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σημειώνεται πως οι προσπάθειες της Fiat για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος αλλά και την προσφορά μοντέλων με ελάχιστο κόστος χρήσης ήδη έχει εκκινήσει.

Advertisement
Advertisement

Μόνο φέτος, η ιταλική εταιρεία λάνσαρε το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, ενώ διεύρυνε την γκάμα των μοντέλων 500 και Panda με υβριδικές εκδόσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Reuters, η Fiat αναμένεται να διαθέσει σε υβριδική έκδοση τόσο το 500X όσο και το Tipo στην έκδοση σεντάν.

Advertisement

Η Fiat, ακόμη, φροντίζει να καταστήσει τα μοντέλα της πιο ελκυστικά στο αγοραστικό κοινό μέσω της επέκτασης της παλέτας εκδόσεών της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υβριδικό Fiat Panda (70 ps) με τον 1.000αρη κινητήρα βενζίνης και τον ηλεκτροκινητήρα BSG, το οποίο πλέον θα διατίθεται και στην έκδοση Sport.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Συνέντευξη με τον επικεφαλής της Abarth, Luca Napolitano

Advertisement

Με το Fiat Tipo νιώθετε ασφαλείς

Fiat All Inclusive: Το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο