Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το e-tron GT θα γίνει η Porsche 911 της Audi

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το e-tron GT θα γίνει η Porsche 911 της Audi

Mobility

Το e-tron GT θα γίνει η Porsche 911 της Audi

Mobility

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του Audi Design, Marc Lichte, το e-tron GT θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως sport Audi.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο ηλεκτρικό GT θα γίνει το επόμενο μοντέλο σύμβολο για την Audi σύμφωνα με τον επικεφαλής της Audi Design Marc Lichte

Ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα που περιμένουμε με ανυπομονησία είναι το Audi e-tron GT, και με βάση ότι είδαμε στην σύντομη και ειδική παρουσίασή του στην Ρόδο, θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο.

Η έκδοση RS θα είναι επίσης εξαιρετικά γρήγορη, αλλά και κάτι περισσότερο από ένα ηλεκτρικό sport όχημα. Το νέο e-tron GT θα είναι επίσης το αυτοκίνητο που η Audi θεωρεί το σχεδιαστικό της πρότυπο αυτής της εποχής. Ο επικεφαλής της Audi Design Marc Lichte εξηγεί πως όταν η αρχική ιδέα αποκαλύφθηκε το 2018 , το ονόμασε: «Το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχω σχεδιάσει ποτέ». Ο ίδιος είχε πει: «Ο καλός σχεδιασμός επιτυγχάνεται όταν ένα προϊόν είναι αισθητικά όμορφο και λειτουργικό ταυτόχρονα και όταν γίνεται μέρος μιας απρόσκοπτης συνολικής εμπειρίας» και πρόσθεσε:

Advertisement
Advertisement

«Το θεμέλιο για την αισθητική βρίσκεται στις αναλογίες. Οι τροχοί είναι τοποθετημένοι στις άκρες του αμαξώματος, το μακρύ μεταξόνιο σε συνδυασμό με την χαμηλή οροφή και ένα ένα ισχυρό σχήμα. Το e-tron GT διαθέτει όλα τα παραπάνω. Στο σύνολό του, η Audi θέλει αυτό το αυτοκίνητο να είναι τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο όπως τα VW Beetle ή ένα Porsche 911».

Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που η Audi ελπίζει ότι θα εξατομικεύσει τη στρατηγική μάρκας «Living Progress» και «Vorsprung durch Technik» (πρόοδος μέσω της τεχνολογίας). Ο Lichte δήλωσε: «H φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία, η αισθητική προκύπτει από την απόδοση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, οπότε δεν είναι περίεργο ότι ο σχεδιασμός του e-tron GT θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων». Εάν όλα τα προϊόντα e-tron ακολουθούν την ίδια συνταγή και περιλαμβάνουν επίσης σαφή εστίαση στη βιωσιμότητα παράλληλα με την πολυτέλεια και την απόδοση, το e-tron GT σίγουρα θα θεωρείται ως σύμβολο του κλασικού σχεδιασμού EV για αρκετές δεκαετίες από τώρα.

Advertisement

audi e-tron gt teaser

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ο σχεδιαστής του Audi e-tron GT αποκαλύπτει τα μυστικά του

Ο ηλεκτρονικός ήχος του Audi e-tron GT

Advertisement

Audi e-tron GT: Επιβεβαίωση για την έκδοση RS