Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi Electric & Plug-in

Ο ηλεκτρονικός ήχος του Audi e-tron GT

Ελλάδα 2:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ηλεκτρονικός ήχος του Audi e-tron GT

Audi Electric & Plug-in

Ο ηλεκτρονικός ήχος του Audi e-tron GT

Audi Electric & Plug-in

Το ολοκαίνουργιο Audi e-tron GT, το ηλεκτρικό supercar της Audi, αντικατοπτρίζει όλο το πάθος με το οποίο η μάρκα αναπτύσσει και κατασκευάζει αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός όμως από τις εντυπωσιακές επιδόσεις και την εξαιρετική σχεδίαση, η Audi δίνει μεγάλη βαρύτητα στον ήχο του αυτοκινήτου.

Οι μηχανικοί Rudolf Halbmeir και Stephan Gsell συνέλαβαν και σχεδίασαν τον προοδευτικό ηλεκτρονικό ήχο του μοντέλου – στον υπολογιστή, στο εργαστήριο ήχου, στο κινούμενο αυτοκίνητο και σε μελέτες πελατών.

Όπως με κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το e-tron GT διαθέτει επίσης το υποχρεωτικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης (Acoustic Vehicle Alerting System – AVAS), αν και ενσωματωμένο σε ένα ευρύτερο ακουστικό φάσμα. Ένα μεγάφωνο τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του οχήματος εκπέμπει τον ήχο AVAS. Σε χαμηλή ταχύτητα – μετά τα 20 χλμ./ώρα στην ΕΕ και τα 32 χλμ./ώρα στη Βόρεια Αμερική – γίνεται σταδιακά πιο αθόρυβο και δεν ακούγεται μετά τα 60 χλμ./ώρα. Για τους πελάτες που παραγγέλνουν το προαιρετικό πακέτο ήχου, ένα δεύτερο, μεγάλο ηχείο προστίθεται στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, δύο ηχεία στο εσωτερικό παρέχουν μια συναισθηματική εμπειρία ήχου. Δύο μονάδες ελέγχου αναμιγνύουν συνεχώς τον ήχο του e-tron GT με βάση μεταβλητές όπως η ταχύτητα ή η επιτάχυνση. Το μπροστινό εξωτερικό μεγάφωνο συνδέεται με ένα αντίστοιχο στο πίσω άκρο μαζί με δύο μεγάφωνα στις πίσω πόρτες για τον εσωτερικό ήχο. Οι συγκριτικά μεγάλες διαστάσεις τους, τους επιτρέπουν να αναπαράγουν με ακρίβεια συχνότητες μπάσων έως 65 Hz.

Advertisement

Το Audi drive select επιτρέπει στον οδηγό να παραμετροποιεί την ακουστική εμπειρία που εκπέμπει το αυτοκίνητο. Σε λειτουργία αποδοτικότητας, περιορίζεται στον προειδοποιητικό ήχο AVAS. Στο προφίλ άνεσης, το πίσω εξωτερικό μεγάφωνο μπαίνει στο παιχνίδι – παρέχοντας πλήρη και εκλεπτυσμένο εξωτερικό ήχο και παραμένει ενεργό μέχρι την τελική ταχύτητα. Σε δυναμική λειτουργία, και τα δύο εξωτερικά ηχεία γίνονται πιο δυνατά και προστίθεται ο εσωτερικός ήχος. Το e-tron GT είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο Audi στο οποίο οι πελάτες μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι την εμπειρία ακρόασης – από τη σιωπή της ηλεκτρικής μονάδας μέχρι ένα συναρπαστικό σκηνικό ήχου.

Advertisement