Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το δίλημμα της μίνι απόδρασης: Με ενοικιαζόμενο ή με το δικό μου αυτοκίνητο;

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το δίλημμα της μίνι απόδρασης: Με ενοικιαζόμενο ή με το δικό μου αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Το δίλημμα της μίνι απόδρασης: Με ενοικιαζόμενο ή με το δικό μου αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Το δίλημμα μας έχει απασχολήσει πολλές φορές: μίνι απόδραση σε νησί με το αυτοκίνητό μας ή με ενοικιαζόμενο;

Advertisement
Advertisement

 Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τόσες δυσκολίες μία τριήμερη απόδραση σε ένα ελληνικό νησί ή έναν μακρινό προορισμό φαίνεται –και είναι- η ενδεδειγμένη λύση. Αφήνουμε για λίγο τα προβλήματα πίσω στην πόλη και φτιάχνουμε βαλίτσες λοιπόν. Το δίλημμα όμως είναι συχνό και απασχολεί συχνά το μυαλό και την τσέπη  μας. Τι με συμφέρει περισσότερο; Να πάρω πλοίο και αυτοκίνητο ή να νοικιάσω ένα στο νησί και να πεταχτώ με αεροπλάνο;

Κάποτε το δίλημμα ήθελε … αριθμομηχανή τσέπης. Τώρα όμως με έναν καλό προγραμματισμό και σταθερό σύμμαχο την Europcar δεν τίθεται δεύτερη σκέψη. Η γαλλική εταιρεία ανανεώθηκε, απέκτησε νέους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα και υπόσχεται να προσφέρει γρήγορες και οικονομικές λύσεις που μπορούν να δώσουν στο τριήμερό μας αυτό το κάτι παραπάνω που όλοι ονειρευτήκαμε στα πέτρινα χρόνια των λοκντάουν.

Με έναν σωστό προγραμματισμό βρίσκεις σίγουρα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια. Οι επιλογές που δίνονται με καθημερινές και συχνές πτήσεις στα ελληνικά νησιά ή την άλλη άκρη της Ελλάδας -εξαρτάται αν κατεβαίνεις από τα βόρεια ή ανεβαίνεις από τα νότια- είναι πολλές. Και φυσικά αν ακολουθήσεις το δόγμα «όσο νωρίτερα τα κλείσεις τόσο καλύτερα» μπορεί να σου βγει το εισιτήριο για το άτομο μόλις μερικές δεκάδες ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Απλά μαθηματικά

Το ταξίδι με το αυτοκίνητό μας μπορεί να καταλήξει σε μία αρκετά αλμυρή άσκηση. Αν επιλέξετε νησί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξάνονται –λόγω της αύξησης των καυσίμων- μέρα με τη μέρα με γεωμετρική πρόοδο. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο καταλήγεις στο συμπέρασμα πως σε αρκετές περιπτώσεις το ακτοπλοϊκό, είναι ακριβότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο. Χωρίς να υπολογίσει κάποιος και τις 4-5 ώρες που θα είναι μέσα στο καράβι. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε επιπλέον δαπάνες και… θερμίδες από την καντίνα του πλοίου! Αν επιλέξεις να ταξιδέψεις μόνος σου για παράδειγμα από την Αθήνα στην Κομοτηνή ή από τη Θεσσαλονίκη στην Καλαμάτα, τη Ρόδο ή την Κρήτη, ακόμη και τις Κυκλάδες η άσκηση είναι και πάλι προφανής. Πολλές ώρες ταξίδι, κούραση από την οδήγηση και πολλά καύσιμα, διόδια κάθε τρεις και λίγο ή ταξίδι με μποφόρ.

Advertisement

Η εναλλακτική που δίνεται στον επίδοξο ταξιδιώτη είναι απλή και οικονομική. Μπαίνεις από την οθόνη του υπολογιστή ή το κινητό σου στην πλατφόρμα της Europcar. Κάνεις book στον τελικό σου προορισμό και έχεις εξασφαλίσει το αυτοκίνητό σου μόλις σε μερικά λεπτά. Είτε είσαι προνοητικός και το κάνεις αρκετές ημέρες πριν ή είσαι της τελευταίας στιγμής η Europcar έχει αυτό που ψάχνεις. Γρήγορα και άμεσα, χωρίς εγγυήσεις και ελάχιστη γραφειοκρατία.

Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου (με αεροπλάνο ή γιατί όχι και με τρένο) οι άνθρωποι της Europcar σε περιμένουν με το χαμόγελο και με διάθεση να ξεκινήσεις το τριήμερό σου άμεσα. Τους βρίσκεις σε εκατοντάδες σημεία όλης της Ελλάδας. Από την μεγαλύτερη πόλη ή νησί μέχρι τον πιο απομονωμένο παραδεισένιο προορισμό του τόπου μας. Χωρίς γραφειοκρατίες και χαρτούρες. Απλά και γρήγορα, άνθρωποι φιλικοί και εξυπηρετικοί σου δίνουν το … καινούργιο σου αυτοκίνητο τριημέρου. Κι αυτό γιατί ο στόλος της Europcar αποτελείται από ολοκαίνουργια αυτοκίνητα σχεδόν με… τις ζελατίνες στο ταμπλό.

Advertisement

Φορτώνεις βαλίτσες και έφυγες. Όσο κι αν είσαι συναισθηματικά δεμένος με το αυτοκίνητό σου αυτομάτως νιώθεις ανανεωμένος. Οδηγείς ένα καινούργιο αυτοκίνητο και χωρίς να γράφει χιλιόμετρα το δικό σου και να έχει τις γνωστές φθορές. Είσαι ξεκούραστος αφού δεν σ έχουν φάει οι θάλασσες και τα χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων και το κυριότερο: με τη βοήθεια της Europcar σου έχει βγει οικονομικότερο το τριήμερο για να εξοικονομήσεις χρήματα για… το επόμενο! Τι περιμένεις λοιπόν; Καλή απόδραση!

Περισσότερα για τη Europcar μπορείτε να δείτε και εδώ:
https://www.facebook.com/EuropcarinGreece
https://www.instagram.com/europcar_greece/?hl=en
https://www.linkedin.com/company/europcargreece