Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το δικό της… Brexit εξετάζει η Ford

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το δικό της… Brexit εξετάζει η Ford

ΝΕΑ

Το δικό της… Brexit εξετάζει η Ford

ΝΕΑ

H έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα «κοστίσει» στην αυτοκινητοβιομηχανία 1 δισ. δολάρια!

Advertisement
Advertisement

Η Ford Motor ανακοίνωσε στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι προχωράει στις προετοιμασίες για τη μετακίνηση της παραγωγής από τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «The Times».

Η αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ξεκαθάρισε στην Βρετανή πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ιδιωτικής κλήσης με ηγέτες των επιχειρήσεων ότι ετοιμάζει εναλλακτικές τοποθεσίες στο εξωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Η Ford λειτουργεί δύο εργοστάσια κινητήρων στη Βρετανία, και σύμφωνα με τα στελέχη της θα βρεθεί αντιμέτωπη με έξοδα 1 δισ. δολαρίων εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλοι κατασκευαστές έχουν προειδοποιήσει σχετικά με τα προβλήματα που θα προκαλέσει το Brexit συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων τιμολογίων, διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού και κατάργηση θέσεων εργασίας. Η Βρετανία έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη προειδοποιήσει τη Βρετανή πρωθυπουργό πως θα αποχωρήσουν σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα, η Nissan δήλωσε ότι «πάγωσε» τα σχέδια για την κατασκευή του νέου X-Trail SUV στη Βρετανία και θα την παράγει αποκλειστικά στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δυσκόλευε να προγραμματίσει για το μέλλον.

Η Ford είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία και απασχολεί 13.οοο άτομα. Επίσης η Βρετανία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της και αποτελεί προορισμό για περίπου ένα στα τρία αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Κολωνία της Γερμανίας.

Advertisement