Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «δάγκωμα» της Cobra στο Μοντερέι!

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «δάγκωμα» της Cobra στο Μοντερέι!

ΝΕΑ

Το «δάγκωμα» της Cobra στο Μοντερέι!

ΝΕΑ

Η Shelby Cobra είναι, ούτως ή άλλως, ένα iconic car. H συγκεκριμένη είναι κάτι παραπάνω…

Advertisement
Advertisement

Με όνομα-ωδή στον… αμερικανικό σιδηρόδρομο, “Diamond Edition Carbon Fiber Shelby Cobra Race Car”, η περιορισμένη έκδοση έχει σχεδιαστεί για να γιορτάσει την 60η επέτειο της Cobra.

Θα παραχθούν μόλις 10 αυτοκίνητα, με τιμή κοντά στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι αναμφίβολα ένα από υα highlights της Εβδομάδας Αυτοκινήτου στο Μοντερέι.

Διαθέτει σώμα από ανθρακονήματα που ζυγίζει περίπου 40 κιλά! Αυτό είναι αρκετά αξιοσημείωτο και ολόκληρο το αυτοκίνητο αναμένεται να γείρει τη ζυγαριά σε λιγότερο από 1.043 κιλ.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας, καθώς η Diamond Edition είναι εξοπλισμένη με κινητήρα Gen3 Coyote Aluminator 5,0 λίτρων από τη Ford Racing .

Είναι εξοπλισμένο με υπερσυμπιεστή Magnuson και σύστημα διαχείρισης κινητήρα MoTeC, το οποίο επιτρέπει στον V8 να παράγει εκτιμώμενα 1.000 ίππους και 1.016 Nm ροπής. Είπατε κάτι;

Advertisement

Η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα έρχεται σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να υπολογίζεται στα 306 χλμ/ώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής, το αυτοκίνητο θα είναι νόμιμο, μόνο για χρήση μέσα σε πίστα! Αλλά αυτός ο περιορισμός, για κάποιον που του… περισσεύουν 1,2 εκατομμύρια δολάρια, είναι πραγματικά μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν συμφωνείτε;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Χρυσή εποχή» της Bugatti: Η επιτομή του car-art!
Cadillac Escalade IQ: Η απόλυτη ηλεκτρική χλιδή «made in USA»
Ο V8 της Mustang δεν θα πεθάνει ποτέ