Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο V8 της Mustang δεν θα πεθάνει ποτέ

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο V8 της Mustang δεν θα πεθάνει ποτέ

ΝΕΑ

Ο V8 της Mustang δεν θα πεθάνει ποτέ

ΝΕΑ

Η Ford ξεκαθαρίζει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει ζωντανό τον V8 κινητήρα της Mustang.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Mustang Mach-E να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους, ωστόσο εκείνο που «καίει» από ότι φαίνεται τη Ford είναι η βενζινοκίνητη έκδοση του σπορ αυτοκινήτου.

Η Mustang έχει συνδέσει το όνομά της με τον V8 κινητήρα κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της Ford. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν να παράγουν το ισχυρό μηχανικό σύνολο ανεξάρτητα από την επένδυση που κάνουν στην ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο προσδοκίες της Ford είναι για όσο αντέχει να τοποθετεί στην καρδιά της Mustang τον V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις Dodge (Challenger) και Chevrolet (Camaro) δεν θα εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, μένοντας ουσιαστικά μόνη της στην κατηγορία των σπορ βενζινοκίνητων «muscle cars».

Advertisement
Advertisement

Σε λίγα χρόνια οι κανονισμοί ρύπων θα γίνουν τόσο αυστηροί που ο V8 κινητήρας δύσκολα θα μπορεί αν σταθεί, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Υπάρχει ωστόσο και η λύση των βιοκαυσίμων που δεν αποκλείεται να στραφεί η Ford για να διατηρήσει ζωντανό τον κινητήρα της. Άλλωστε, προς αυτήν την κατεύθυνση στρέφονται και άλλες εταιρείες όπως η Porsche και η Bentley.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο «σφυρί» η Mustang του Ντένις Ρόντμαν
Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally
H Ford αποκάλυψε τη Mustang GT4 στο Spa