Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cadillac Escalade IQ: Η απόλυτη ηλεκτρική χλιδή «made in USA»

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cadillac Escalade IQ: Η απόλυτη ηλεκτρική χλιδή «made in USA»

ΝΕΑ

Cadillac Escalade IQ: Η απόλυτη ηλεκτρική χλιδή «made in USA»

ΝΕΑ

Το όνομα Cadillac έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ. Και αυτό θέλει να κάνει με την εκπληκτική ηλεκτρική Escalade IQ.

Advertisement
Advertisement

Το εμβληματικό Escalade της Cadillac, σήμα κατατεθέν της αμερικανικής πολυτέλειας μπαίνει και αυτό στη νέα εποχή με την εμφάνιση του αμιγώς ηλεκτρικού Escalade IQ.

Δείγμα και αυτό της δέσμευσης της Cadillac για μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά μέχρι το 2030, το Escalade IQ συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από το Lyriq και το Escalade, δίνοντας μια οπτικά εντυπωσιακή και αεροδυναμική μορφή.

Η κομψή αισθητική του οχήματος, πέρα από το ότι είναι οπτικά εντυπωσιακή, είναι βελτιστοποιημένη για την αύξηση της αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί αφιέρωσαν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό του συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 15%. Αυτό το επίτευγμα διευκολύνθηκε με τη βελτίωση του κάτω μέρους του αμαξώματος για ομαλή ροή του αέρα, την ενσωμάτωση μιας ενεργής κάτω εισαγωγής και τη βελτιστοποίηση του αεροδυναμικού σχεδιασμού των τροχών 24 ιντσών.

Στην πρώτη γραμμή της σχεδιαστικής ταυτότητας του οχήματος είναι η χαρακτηριστική μαύρη κρυστάλλινη μάσκα, που θυμίζει το μοντέλο Lyriq της Cadillac. Τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα με δυναμικά στοιχεία στην λειτουργία τους, υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο την αισθητική γοητεία του οχήματος.

Advertisement

Οι διαστάσεις του είναι ασύλληπτες για τα ευρωπαϊκά δεδομένα καθώς το μήκος του φθάνει τα 5,7 μέτρα, το πλάτος τα σχεδόν 2,4 μέτρα ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3,46 μέτρα.

Εσωτερικά, το Escalade IQ συνδυάζει αρμονικά την πολυτέλεια και την καινοτομία. Μια κεντρική καμπύλη οθόνη 55 ιντσών, που μοιάζει με το Celestiq αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του ταμπλό.

Advertisement

Αυτή η οθόνη ενσωματώνει τις υπηρεσίες της Google, προσφέροντας πρόσβαση στους χάρτες Google, το Google Assistant και το κατάστημα Google Play.

Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν χλιδή, το πακέτο Executive Second-Row Seating παρέχει στους τους επιβάτες θερμαινόμενα, αεριζόμενα και εξοπλισμένα με μασάζ ατομικά καθίσματα, μαζί με μια σειρά από ανέσεις, όπως διπλή ασύρματη φόρτιση smartphone, θύρες USB-C και HDMI και αποθηκευμένα τραπεζάκια.

Advertisement

Η καμπίνα αποπνέει ακόμα περισσότερη πολυτέλεια μέσω των ξύλινων διακοσμητικών στοιχείων που έχουν χαραχθεί με λέιζερ, του τιμονιού με δύο ακτίνες και του ηχοσυστήματος AKG Studio με έως και 40 ηχεία.

Κάτω από το καπό, το Escalade IQ διαθέτει μια μπαταρία 200 kWh που ενισχύει την αυτονομία των 675 χιλιομέτρων, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του. Το σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες αποδίδει συνδυαστικά έως και 750 ίππους στη λειτουργία Velocity Max, επιτρέποντας εξαιρετικές επιδόσεις για ένα τόσο ογκώδες όχημα αλλά και μοναδικές ικανότητες ρυμούλκησης.

Το μοντέλο υποστηρίζει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Super Cruise, το οποίο συμπληρώνεται από μια σειρά τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού.

Το Escalade IQ διαθέτει αρχιτεκτονική 800V, προσφέροντας δυνατότητες γρήγορης φόρτισης που αναπληρώνουν έως και 160 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 10 λεπτά μέσω ενός γρήγορου φορτιστή DC. Επιπλέον, οι δυνατότητες φόρτισης Vehicle-to-Load του δίνουν την δυνατότητα να παρέχει ρεύμα σε εξωτερικές συσκευές.

Χτισμένο στην πλατφόρμα Ultium και εξοπλισμένο με Magnetic Ride Control 4.0, το Escalade IQ μπορεί να μεταβάλλει το ύψος οδήγησής του έως και 5 εκατοστά. Διαθέτει κίνηση στους τέσσερις τροχούς ενώ η καινοτόμος λειτουργία Arrival Mode παρέχει βελτιωμένη ευελιξία.

Το Cadillac Escalade IQ του 2025, που φθάνει το επόμενο καλοκαίρι, κάνει ήδη αίσθηση στην Αμερική, με τιμή εκκίνησης περίπου 130.000 δολάρια, νούμερο που είναι υπερβολικό για τα δεδομένα των made in USA αυτοκινήτων και των δεδομένων της εκεί αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Cadillac Escalade IQ: Το ηλεκτρικό «θηρίο» προ των πυλών (+video)
Η νέα Cadillac Escalade μπορει να είναι και 16κύλινδρη;
Rezvani Vengeance, για να πάρετε την εκδίκησή σας!