Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άκυρο για το Tesla Cybetruck στην Ευρώπη;

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άκυρο για το Tesla Cybetruck στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Άκυρο για το Tesla Cybetruck στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Μπορεί στις ΗΠΑ το Cybertruck να προκαλεί κύματα ενθουσιασμού, όμως όπως φαίνεται στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Μετά από χρόνια αναμονής τελικά το Cybertruck γίνεται πραγματικότητα στις ΗΠΑ. Όμως το ενδεχόμενο πώλησής του στην Ευρώπη φαίνεται ότι θα συναντήσει αρκετές δυσκολίες.

O γεμάτος γωνίες σχεδιασμός και το μεγάλο βάρος ορισμένων εκδόσεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδια, απαιτώντας συμμόρφωση με τους κανονισμούς της ΕΕ για την ασφάλεια των πεζών, τη συμβατότητα φόρτισης και τους περιορισμούς στην άδεια οδήγησης.

Οι επικριτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αιχμηρό σχεδιασμό του Cybertruck, θεωρώντας το πιθανό κίνδυνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Advertisement
Advertisement

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών στις Βρυξέλλες εξέφρασε ανησυχία, τονίζοντας τις θανατηφόρες επιπτώσεις ενός τόσο ισχυρού και ογκώδους οχήματος σε συγκρούσεις.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που απαιτούν αυξημένη προστασία για τους πεζούς σε συγκρούσεις θέτουν προκλήσεις για το αμάξωμα του Cybertruck από ανοξείδωτο χάλυβα, που είναι γνωστός για την ακαμψία του.

Οι αναλυτές προτείνουν πιθανές λύσεις, όπως η τοποθέτηση ενός πτυσσόμενου καπό για την ενίσχυση της παραμόρφωσης και η αντικατάσταση των μετωπικών πάνελ με πιο εύκαμπτα υλικά.

Advertisement

Η συμβατότητα των καλωδίων φόρτισης είναι ένα άλλο ζήτημα, καθώς η έκδοση του Cybertruck που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ ενδέχεται να απαιτήσει τροποποιήσεις για να ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα του ευρωπαϊκού δικτύου CCS.

Επιπλέον, το βάρος ορισμένων μοντέλων Cybertruck που ξεπερνούν τους 3,5 τόνους θα μπορούσε να απαιτήσει εξειδικευμένες άδειες οδήγησης για τους ιδιοκτήτες, περιορίζοντας ενδεχομένως την ελκυστικότητά του στην αγορά.

Advertisement

Παρά τα εμπόδια αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk υποστηρίζει ότι το Cybertruck αποτελεί μικρότερο κίνδυνο για τους πεζούς σε σύγκριση με τα συμβατικά pick-up.

Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς, όπως ο Pedro Pacheco από την Gartner στη Γερμανία, επισημαίνουν ότι η τήρηση των κανονισμών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου της θέσης των φωτιστικών σωμάτων, της απόστασης πέδησης και του σημαντικού μεγέθους του οχήματος, ενδέχεται να περιορίσει ακόμη την πιθανότητα πώλησής του στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι τo πρώτο διαφημιστικό του Tesla Cybertruck (+ video)
Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το 2023;
Τα ηλεκτρικά που άλλαξαν το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Advertisement