Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο

ΝΕΑ

To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να ξεφύγουν από τις κλασικές φόρμες των αυτοκινήτων. Τα στελέχη της Italdesign προτείνουν το Climb-E.

Advertisement
Advertisement

Στη CES, η Italdesign παρουσίασε την ιδέα της για ένα όχημα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο ως όχημα μεταφοράς επιβατών στον δρόμο και ως μέσο μετακίνησής τους εντός κτηρίων όσο και ως κινητός επαγγελματικός χώρος.

Ουσιαστικά, το Climb-E είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη κάψουλα μετακίνησης η οποία εσωτερικά μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν. Η σχεδίασή του έγινε από τους ανθρώπους τής Italdesign, αλλά η γενικότερη μελέτη για το πώς θα είναι και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από μέσο οδικής μετακίνησης έγινε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Τορίνου και την εταιρεία Schindler, τον γνωστό κατασκευαστή ανελκυστήρων.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το Climb-E θα διαθέτει εσωτερικά δύο άνετους καναπέδες στους οποίους θα κάθονται οι επιβαίνοντες. Βάσει της ιδέας, αυτοί θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτό απευθείας από τον χώρο του σπιτιού τους. Σε περίπτωση μονοκατοικίας, θα αποτελεί δομικό στοιχείο αυτής καθώς θα ενσωματώνεται στην τοιχοποιία της.

Το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και στην περίπτωση πολυκατοικίας όπου η κάψουλα θα χρησιμοποιείται και ως ανελκυστήρας για την απομάκρυνση και την πρόσβαση στον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση, όταν η κάψουλα είναι ενσωματωμένη στο σπίτι, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα έξτρα δωμάτιο.

Advertisement

Στον δρόμο, το Climb-E θα κινείται ως ένα τυπικό όχημα χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Οι τροχοί και οι ηλεκτροκινητήρες συνιστούν ενιαία μονάδα και μπορούν να αφαιρεθούν ώστε να είναι ως στατικός χώρος στο σημείο που θα σταθμεύσει. Αφαιρούμενες θα είναι και οι μπαταρίες του οι οποίες θα μπορούν να φορτίζουν σε διαφορετικό μέρος από εκεί που βρίσκεται η κάψουλα. Σύμφωνα με την Italdesign, όταν είναι πλήρως φορτισμένες παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία κίνησης 320 χλμ.

Μπορεί να είναι σχετικά νωρίς να δούμε στους δρόμους και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας κινούμενες κάψουλες όπως το Climb-E, ωστόσο ο γνωστός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος έχει κατοχυρώσει τις πατέντες για κάποιες από τις ιδέες που προτείνει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati 860-E: Δια χειρός Italdesign
Πόσα θα δίνατε για το σούπερ σπάνιο Nissan GT-R50;
Baby vroooom: Τώρα και καροτσάκι με… αυτόνομη οδήγηση (+video)