Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αποκαλυπτήρια για το DeLorean Alpha5

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για το DeLorean Alpha5

Mobility

Αποκαλυπτήρια για το DeLorean Alpha5

Mobility

Η Italdesign παρουσίασε το νέο DeLorean, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα και έχει τις μεγαλύτερες πόρτες που έχουμε δει σε αυτοκίνητο να ανοίγουν προς τα πάνω.

Advertisement
Advertisement

Η επιστροφή της DeLorean είναι γεγονός, με την ηλεκτρική πρόταση από την Italdesign να χρησιμοποιεί ως έμπνευση το εμβληματικό DMC-12.

Οι μεγάλες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και οι πίσω γυάλινες «περσίδες» είναι ουσιαστικά τα μόνα στοιχεία που αποτελούν παραπομπή στο DMC-12, με το υπόλοιπο αμάξωμα να είναι μοντέρνο και απόλυτα συμβατό με τα νέα δεδομένα σε αυτή την κατηγορία των coupe αυτοκινήτων. Όπως είθισται να συμβαίνει στα ηλεκτρικά μοντέλα του είδους, έχει τεράστιους τροχούς και λεπτά φώτα μπροστά και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Το Alpha5 είναι πολύ μεγαλύτερο από το DMC-12, καθώς έχει μήκος 4.995 χιλιοστά, πλάτος 2.044 χιλ. και ύψος 1.370 χιλ (με τις πόρτες κλειστές), στοιχεία που παίζουν το ρόλο τους στη διαμόρφωση του εντυπωσιακού συντελεστή οπισθέλκουσας (0.23). Στο εσωτερικό, δύο μεμονωμένα πίσω καθίσματα το κάνουν τετραθέσιο. Η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα θα διευκολύνεται τόσο από τις μεγάλες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όσο και από την απουσία κεντρικής κολώνας εκατέρωθεν του αυτοκινήτου.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις φουτουριστικές προτάσεις του είδους, τα συμβατικά χειριστήρια έχουν δώσει τη θέση τους σε εικονικά και ο έλεγχος για όλα τα υποσυστήματα γίνεται μέσω της μεγάλης οθόνης αφής στο ταμπλό. Ο οδηγός έχει ένα μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα τιμόνι με flat bottom σχεδίαση. Η DeLorean δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα και τη μπαταρία του αυτοκινήτου αλλά περιορίζεται στο να πει πως το Alpha5 χρειάζεται 3,4 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 241 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα πάνω από το 100 kWh, κάτι που θα εξασφαλίζει αυτονομία η οποία θα ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα. Η DeLorean λέει ότι έχει αναθέσει την παραγωγή των 88 (μόνο) αυτοκινήτων στην Ιταλία η οποία θα ξεκινήσει μέσα στο 2024, ενώ ο κινητήρας θα παρέχεται από προμηθευτή από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει τον Αύγουστο στο Pebble Beach.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fiat 500 Dolce Vita by Design: Ωδή στην ιταλική αισθητική (+video)
Νέα ηλεκτρική DeLorean
Pagani Huayra NC: Για λεπτά γούστα και παχύ πορτοφόλι

 

 

Advertisement