Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το χρονοδιάγραμμα της Nissan για την αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το χρονοδιάγραμμα της Nissan για την αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Το χρονοδιάγραμμα της Nissan για την αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Ένας από τους κατασκευαστές που πιστεύουν στην τεχνολογία κίνησης των οχημάτων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και επενδύουν σημαντικά ποσά είναι η Nissan. Η ιαπωνική εταιρεία δοκιμάζει ήδη τα πρώτα αυτόνομα Leaf στην Ιαπωνία και εκτιμά ότι μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια θα είναι έτοιμη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn, έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αυτόνομη οδήγηση. Παρουσίασε μάλιστα το χρονοδιάγραμμα της ιαπωνικής εταιρείας: «Το 2016 θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς αλλαγή λωρίδας. Το 2018 την αυτόνομη οδήγηση με αλλαγή λωρίδας, δηλαδή το αυτοκίνητο θα μπορεί να προσπεράσει και στη συνέχεια να επιστρέψει στη λωρίδα του χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού. Και το 2020 την αυτόνομη οδήγηση μέσα στις πόλεις».

Ο κ. Ghosn αναγνώρισε πάντως ότι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα είναι να πεισθούν οι πολιτικοί να αλλάξουν τη σχετική νομοθεσία: «Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, η νομοθεσία αυτή τη στιγμή είναι πολύ αυστηρή. Ο οδηγός οφείλει να έχει συνεχώς τα μάτια του στο δρόμο και τα χέρια του στο τιμόνι. Για να πείσουμε τους νομοθέτες ότι αυτό μπορεί να αλλάξει θα πρέπει να τους αποδείξουμε ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος. Για αυτό προχωράμε βήμα προς βήμα. Τους δίνουμε δηλαδή το χρόνο να αποδεχτούν ότι ο οδηγός θα μπορεί να βγάζει τα χέρια του από το τιμόνι και να παίρνει τα μάτια του από το δρόμο».

Advertisement
Advertisement