Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ChatGPT εισβάλει στα αυτοκίνητα

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ChatGPT εισβάλει στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Το ChatGPT εισβάλει στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Microsoft πιέζει προκειμένου να φέρει την εξελιγμένη τεχνολογία και στον κόσμο των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η Microsoft επενδύει σφόδρα στις νέες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης και το ChatGPT μέσω της εφαρμογής Bing Chat που εξελίσσει. Όλο και περισσότερες συσκευές του αμερικανικού κολοσσού απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Bing Chat και πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η στιγμή που θα εισβάλει και στα αυτοκίνητα.

Αυτήν τη στιγμή στον κόσμο του αυτοκινήτου κυριαρχούν οι Google και η Apple με τις υπηρεσίες Android Auto και CarPlay. Η Microsoft ωστόσο ελπίζει ότι το μονοπώλιο των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στο Bing Chat να εισβάλει στα αυτοκίνητα προκειμένου να ανοίξει έναν νέο δρόμο στις επικοινωνίες και τις δυνατότητες του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Με το Bing Chat ο οδηγός θα έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα, πληροφορίες, νέα και πολλά ακόμα που θα τον φέρουν πιο κοντά στον κόσμο της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας. Για την ώρα, η Google και η Apple φρενάρουν τις ορέξεις της Microsoft καθώς θεωρούν ότι ένα σύστημα όπως το Bing Chat θα αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και θα γίνει επικίνδυνο, άτι που έχει επαναληφθεί με το Netflix.

Το αν τελικά το Bing Chat θα εισβάλει στον κόσμο των αυτοκινήτων μένει να αποδειχτεί. Άλλωστε τόσο η Google όσο και η Apple εξελίσσουν τα δικά του συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Microsoft έχει ρίξει το βάρος της στις υπηρεσίες cloud για την επόμενη γενιά έξυπνων συστημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η General Motors υιοθετεί την τεχνολογία ChatGPT
Volkswagen και Microsoft μαζί για τα νέα δεδομένα που έρχονται
Λογισμικό της Microsoft για τις επιχειρήσεις «Αεροταξί»

Advertisement