Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το BMW i3 γίνεται αυτόνομο όχημα!

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το BMW i3 γίνεται αυτόνομο όχημα!

ΝΕΑ

Το BMW i3 γίνεται αυτόνομο όχημα!

ΝΕΑ

Η Rinspeed, η εταιρεία από την Ελβετία με τα εκκεντρικά οχήματα, ετοίμασε κάτι ιδιαίτερο και για την έκθεση της Γενεύης του 2015. Πέρυσι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rinspeed, Frank Rinderknecht, είχε παρουσιάσει το αυτόνομο XchangE, το οποίο βασιζόταν στο Tesla Model S. Τον προσεχή Μάρτιο θα δούμε το Budii, την ανάλογη εκδοχή του BMW i3.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

«Μέχρι σήμερα έχουμε συνδέσει το αυτοκίνητο με την ελευθερία και την προσωπική μετακίνηση. Και – ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα – είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα. Κοιτάξτε απλά τους αριθμούς από τα τροχαία ατυχήματα». Έτσι περιγράφει ο Rinderknecht το όραμά του για τη δημιουργία αυτοκινήτων που δεν θα χρειάζονται την ανθρώπινη παρέμβαση. «Η τεχνολογία δεν είναι βέβαια αλάνθαστη, είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα αυτόνομα οχήματα θα μαθαίνουν κάθε μέρα και έτσι θα αντιμετωπίζουν καλύτερα τις σύνθετες προκλήσεις της ατομικής μετακίνησης».

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Budii θα λαμβάνει δεδομένα από το περιβάλλον και τα διερχόμενα οχήματα ώστε να προσαρμόζει ανάλογα τη «συμπεριφορά» του. Όπως φαίνεται και από το σκίτσο του εσωτερικού, η κολώνα του τιμονιού μπορεί να μετακινηθεί αριστερά η δεξιά, έτσι ώστε και οι δύο εμπρός επιβάτες να οδηγούν. Και στην αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι «διπλώνει» στην κεντρική θέση.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες θα δημοσιευτούν καθώς θα πλησιάζουμε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.