Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Bloodhound Project αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Bloodhound Project αναζητά νέο ιδιοκτήτη

ΝΕΑ

Το Bloodhound Project αναζητά νέο ιδιοκτήτη

ΝΕΑ

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Βρετανών για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας με το Bloodhound φαίνεται να έχουν, προσωρινά, τελματώσει.

Advertisement
Advertisement

Πίσω στο 2019, το πυραυλοκίνητο όχημα Bloodhound SSC κατάφερε να σημειώσει στην έρημο Καλαχάρι την εξωπραγματική ταχύτητα των 1.004,8 χλμ./ώρα, με απώτερο στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στη Γη που κατέχει από το 1997, το μοντέλο Thrust SSC.

Εδώ όμως και δύο χρόνια, η παραπάνω προσπάθεια έχει βρει αρκετά εμπόδια. Αρχικά, η ομάδα ήλπιζε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο μέσα στο 2020, αλλά η πανδημία αναπόφευκτα ανέστειλε αυτά τα σχέδια. Τώρα, η ομάδα θέλει το 2022 να δοκιμάσει να σπάσει το ψυχολογικό όριο των 800 μιλίων/ώρα, κάτι που σημαίνει 1.280 χλμ./ώρα. Αλλά αυτό απαιτεί σημαντικές επενδύσεις. Για να συμβεί αυτό, το Bloodhound LSR αναζητά έναν νέο ιδιοκτήτη για να ηγηθεί της προσπάθειας, με ότι ρίσκο εμπεριέχει, καθώς το φιλόδοξο πλάνο έχει ήδη αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με το κόστος, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μόνο το σύστημα πρόωσης, συμπεριλαμβανομένου και του πυραύλου Nammo και τα έξοδα μεταφοράς αναμένεται να ξεπεράσουν σε κόστος τα εννέα εκατομμύρια ευρώ, ένα άκρως απαγορευτικό ποσό, δεδομένων των συνθηκών. Αποτέλεσμα είναι ο νυν κάτοχος του πρότζεκτ «Bloodhound LSR» και διευθύνων σύμβουλος Ian Warhurst να παραιτείται από το αξίωμά του, θέτοντας προς πώληση όλη την επιχείρηση. Ο νέος ιδιοκτήτης, παράλληλα, θα αποκτήσει και το πλειοψηφικό πακέτο της επενδυτικής εταιρείας Grafton LSR.

Advertisement

Ο Warhurst δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μαζί με πολλά άλλα πράγματα, η παγκόσμια πανδημία κατέστρεψε την προσπάθειά μας για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, καθυστερώντας μας για ακόμη 12 μήνες. Σε αυτό το στάδιο, ελλείψει περαιτέρω άμεσης χρηματοδότησης, οι μόνες επιλογές που απομένουν είναι είτε να σταματήσω το πρόγραμμα, είτε να πουλήσω το έργο. Φυσικά, θα είμαι πάντα στο πλευρό της ομάδας και θα χαρώ ιδιαίτερα όταν πραγματοποιηθούν οι στόχοι».

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται

Advertisement

Αδύνατη η άρση παρακράτησης σε ΙΧ που έχει εξοφληθεί από το 2015!