Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Έτοιμο το υπερηχητικό Bloodhound SSC!

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Έτοιμο το υπερηχητικό Bloodhound SSC!

ΝΕΑ

Video: Έτοιμο το υπερηχητικό Bloodhound SSC!

ΝΕΑ

Τον περασμένο Ιούνιο, μια ρέπλικα του Bloodhound SSC είχε παρουσιαστεί για μερικές μέρες στον εξωτερικό χώρο του Ζάππειου. Πρόσφατα, η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε το ντεμπούτο του πυραυλοκίνητου οχήματος που θα κληθεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας το 2017!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αυτή είναι η τελική μορφή του Bloodhound SSC, μετά τις τελευταίες αλλαγές και βελτιώσεις που έκαναν οι μηχανικοί και ειδικοί της βρετανικής ομάδας. Φυσικά, η εξέλιξη του SSC δεν σταματάει εδώ καθώς την άνοιξη αναμένονται οι πρώτες δοκιμές στην Βρετανία (στο αεροδρόμιο του Νιούκεϊ), ενώ το καλοκαίρι οι σημαντικότερες που θα γίνουν στη νότια Αφρική με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ ταχύτητας στα 1.228 km/h.

unskinned_car_bloodhound_ssc

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο στόχος της Bloodhound είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς θα υπάρξει και δεύτερο εγχείρημα στην αποξηραμένη λίμνη της ερήμου (στο Χάκσιν Παν) όπου σε μία ευθεία 20 km στόχος θα είναι τα 1.287 km/h. Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα θα βοηθήσουν ώστε να σπάσει μέσα στο 2017 το φράγμα των 1.000 miles/h (1.609 km/h)! Περισσότερα για το Bloodhound SSC μπορείτε διαβάσετε εδώ.