Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απέτυχε το φιλόδοξο Project Bloodhound

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απέτυχε το φιλόδοξο Project Bloodhound

ΝΕΑ

Απέτυχε το φιλόδοξο Project Bloodhound

ΝΕΑ

Μετά από πολλές προσπάθειες αναζήτησης των απαραίτητων οικονομικών πόρων, δυστυχώς οι υπεύθυνοι του «Project Bloodhound» ανακοίνωσαν το τέλος του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, που είχε στόχο την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Στόχος των ανθρώπων που είχαν αναλάβει το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, ήταν να μπορέσουν να βρουν τους κατάλληλους χρηματοδότες, οι οποίοι θα μπορούσαν  να χορηγήσουν το ποσό των συνολικά 25 εκατομμυρίων λιρών που θα κόστιζε το όλο εγχείρημα. Όπως δήλωσε ο διαχειριστής του προγράμματος και υπεύθυνος για την χρηματοδότηση, Andrew Sheridan, «δεν μπόρεσε να βρεθεί κανένας σοβαρά ενδιαφερόμενος επενδυτής ή αγοραστής, παρά την τεράστια δημόσια υποστήριξη».

dd8f02cb-bloodhound2bssc2bdelayed2b-6-chariatis-530

Να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι του παραπάνω σχεδίου είχαν στόχο το 2019 να βρεθούν σε μία ειδικά διαμορφωμένη αποξηραμένη λίμνη στη Ν. Αφρική, για να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας επί γης, που κρατά από το 1997 το Thrust SSC με 1.227 km/h. Να αναφέρουμε ότι οδηγός του πυραυλοκίνητου οχήματος ήταν ο Andy Green, ο οποίος θα ήταν και τώρα πίσω από τα πηδάλια του Bloodhound SCC που είχε θεωρητικά την δυναμική να φτάσει τα 1.600 km/h, υπερβαίνοντας την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές.

Advertisement

ad73013a-bloodhound2bssc2bdelayed2b-5-chariatis-640