Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αν θες να οδηγήσεις… ρουκέτα πρέπει να πληρώσεις (+video)

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αν θες να οδηγήσεις… ρουκέτα πρέπει να πληρώσεις (+video)

ΝΕΑ

Αν θες να οδηγήσεις… ρουκέτα πρέπει να πληρώσεις (+video)

ΝΕΑ

Η αίσθηση του να οδηγείς μία ρουκέτα είναι μάλλον σουρεαλιστική. Για αυτό λοιπόν, απαιτείται ένα τεράστιο ποσό για αυτή την εμπειρία και μπόλικη δόση τρέλας!

Advertisement
Advertisement

Η Bloodhound σου δίνει τη δυνατότητα να μπεις σε αυτοκίνητο-ρουκέτα, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που έχει εδώ και 15 χρόνια, να σημειώσει δηλαδή νέο ρεκόρ ταχύτητας εδάφους.

Ο στόχος των 1.287 χλμ./ώρα δεν είναι απλό πράγμα και σίγουρα δεν έρχεται χωρίς μεγάλα κόστη. Για αυτό η τελευταία προσπάθεια της ομάδας να συλλέξει χρήματα με τον σκοπό αυτό χρειάζεται έναν εθελοντή – χρηματοδότη.

Η καμπάνια «Race to Greatness: Bloodhound Land Speed Record Driver Search» ψάχνει κάποιον ο οποίος είναι αρκετά γενναίος ώστε να πιάσει το τιμόνι αυτού του τζετ-αυτοκινήτου στην προσπάθεια επίτευξης ενός νέου ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα έγκειται στο να βρεθεί ένας ο οποίος δεν έχει απλά το θάρρος, αλλά και τα χρήματα να βάλει σε αυτό το πρότζεκτ. Η Bloodhound δηλώνει ανοιχτά, πως ψάχνει κάποιον ο οποίος θα προσθέσει το κεφάλαιο που της λείπει για να ολοκληρώσει το πρότζεκτ.

Η Bloodhound δηλώνει ότι χρειάζεται 12 εκατομμύρια λίρες για να τεθεί σε εξέλιξη αυτό το εγχείρημα. Ωστόσο, ο οδηγός δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ολόκληρο το… check μόνος του.

Advertisement

Ο κατασκευαστής από το Μπρίστολ της Αγγλίας ελπίζει πως η αναζήτηση νέου οδηγού – χρηματοδότη θα προκαλέσει αρκετή «βαβούρα» στο χώρο, ώστε να ενδιαφερθούν κάποιοι χορηγοί και να συμπληρώσουν το υπολειπόμενο κεφάλαιο, βάζοντας ταυτόχρονα το όνομά τους πάνω στο όχημα.

Η εταιρεία κάνει περιοδεία όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την περίοδο με ένα αντίγραφο της ρουκέτας, για να προσελκύσει περισσότερους ενδιαφερόμενους που μπορεί να θέλουν να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ.

Advertisement

Ο Άντι Γκριν, ο οδηγός της ομάδας που βρίσκεται εκεί εξ αρχής, πρόκειται να αναλάβει ρόλο εκπαιδευτή, με σκοπό να προπονήσει και να γίνει μέντορας του «άβγαλτου» νεοεισερχόμενου ο οποίος θα προσπαθήσει να ελέγξει μία ρουκέτα σε τροχούς.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι το να την πας σε μία ευθεία είναι εύκολο, ας το ξανασκεφτούν. Όπως μαρτυρά το βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί στο κανάλι της Bloodhound στο YouTube, ο έλεγχος ενός «θηρίου» που ξεπερνά τα 1.000 χλμ./ώρα είναι δύσκολος ακόμα και όταν δεν… στρίβει.

Advertisement

Είναι ξεκάθαρο πως ακόμα και ο επαγγελματίας, Άντι Γκριν ζορίζεται να το ελέγξει, διότι η πρόσφυση είναι κακή και τα χιλιόμετρα υπερβολικά πολλά.

Υπάρχει όμως και το πνευματικό κομμάτι της πρόκλησης. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος όπως κατανοεί εύκολα κανείς και αυτό αποδείχθηκε με την αείμνηστη Τζέσι Κομπς η οποία πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο-ρουκέτα το 2019, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «North American Eagle».

Το ρεκόρ το οποίο κυνηγάει τόσο μανιωδώς η Bloodhound είναι τα 1.227.986 χλμ./ώρα, ένας αριθμός που τέθηκε το 1997. Η προσπάθεια αναμένεται να διεξαχθεί σε μία ειδικά σχεδιασμένη πίστα στη Νότια Αφρική με το που συλλεχθούν τα υπόλοιπα χρήματα.

Δείτε το βίντεο όπου ο Άντι Γκριν προσπαθεί να ελέγξει κάτι… ανεξέλεγκτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Bloodhound Project αναζητά νέο ιδιοκτήτη
Μοτοσικλέτα-ρουκέτα σπάει όλα τα ρεκόρ
Το Ελληνικό drone χτύπησε με φονική ρουκέτα