Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi Q2 30 TFSI είναι ένα high tech SUV

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi Q2 30 TFSI είναι ένα high tech SUV

ΝΕΑ

Το Audi Q2 30 TFSI είναι ένα high tech SUV

ΝΕΑ

Όσοι ενδιαφέρονται για ένα καινούργιο αυτοκίνητο η πρώτη τους σκέψη είναι ένα SUV και όχι άδικα.

Advertisement
Advertisement

Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη κατηγορία γνωρίζει σημαντική αύξηση με αποτέλεσμα να προστίθενται όλο και περισσότερα SUV, ειδικά στις μικρές κατηγορίες.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι της επιτυχίας των SUV; Ομολογουμένως το πλεονέκτημα των χώρων, το ύψος, οι ικανότητες κίνησης και πέρα από την άσφαλτο, η αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας σε κάθε οδηγική συνθήκη, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που εκτιμούν οι αγοραστές στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πόσο πρακτικό είναι μέσα στην πόλη; Σε αυτό το ερώτημα απαντά η Audi με το Q2 που με την premium, αυθεντικά σπορ αισθητική -ενδεικτική η εμφατική Singleframe μάσκα του- και τις ανεπανάληπτες επιδόσεις του, υπόσχεται πως θα μετατρέψει κάθε διαδρομή σε μία συναρπαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Advertisement
Advertisement

Χάρη λοιπόν στις κόμπακτ εξωτερικές του διαστάσεις αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτο στον αστικό ιστό, παρκάρει με ευκολία παντού, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σε όλους του τους επιβάτες άνετες και premium μετακινήσεις.

Ένα upper class αυτοκίνητο, όμως, δεν φθάνει να έχει άνετους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους -το πορτμπαγκάζ του φτάνει μέχρι και τα 1.050 λίτρα- αλλά πρέπει και να προσφέρει στον οδηγό του μία ξεκούραστη οδηγική εμπειρία, χωρίς να επιβαρύνει το budget του. Ειδικά την τρέχουσα χρονική περίοδο με τις τιμές των καυσίμων να έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί.

Advertisement

Και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Audi Q2 που έχει να επιδείξει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, μικρό φόρο για εταιρική χρήση και μια κατανάλωση που με βάση τα επίσημα δεδομένα της Audi κυμαίνεται από μόλις 5,1 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Advertisement

Ταυτόχρονα, ο πολιτισμένος και τεχνολογικά προηγμένος εισαγωγικός 3κύλινδρος turbo κινητήρας των 1.000 κυβικών αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής. Συνδυάζεται πολύ καλά με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ δεν διακρίνεται μόνο για την οικονομία καυσίμου του αλλά και για τις επιδόσεις που εξασφαλίζει. Έτσι, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα διαρκεί μόλις 11,2 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 200 χλμ./ ώρα.

Η γκάμα του Q2 διευρύνεται ακόμα περισσότερο με τον 1.5 TFSI των 150 ίππων που συνδυάζεται ιδανικά με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, προσφέροντας στον οδηγό ιδανικές αλλαγές ταχυτήτων!

Advertisement

Το Q2 μπορεί να είναι το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας των SUV της Audi όμως διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, εφάμιλλα με αυτά των μεγαλύτερων μοντέλων της μάρκας και με τον premium χαρακτήρα του.

Αυτό ισχύει φυσικά και για τα συστήματα ασφαλείας του, καθώς το Q2  διαθέτει στάνταρ το Audi Pre Sense με σύστημα προστασίας πεζών, ενώ στάνταρ είναι και οι αισθητήρες στάθμευσης.

Πλήρης είναι φυσικά και ο εξοπλισμός άνεσης αλλά και διασύνδεσης, καθώς διαθέτει Audi Smartphone Interface στο βασικό εξοπλισμό, που σας επιτρέπει να αντικατοπτρίσετε τις εφαρμογές του κινητού σας τηλεφώνου στην οθόνη του Infotainment. Επίσης διατίθεται με το Audi connect Remote & Control, μαζί με τις υπηρεσίες Audi connect Emergency & Service.

Ειδικά το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς σε ένα σύγχρονο ζωής που τρέχει με «άπιαστες» ταχύτητες, είναι απαραίτητο να έχουμε παντού και πάντα πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το αυτοκίνητό μας.

Έτσι χάρη στις προηγμένες υπηρεσίες διασύνδεσης του Audi Q2 , μπορούμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση του αυτοκινήτου μέσα από την οθόνη του smartphone μας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως εμείς και η οικογένειά μας θα μπορούμε να απολαμβάνουμε άνετες και ασφαλείς διαδρομές εντός και εκτός πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Audi Q2 30 TFSI είναι μοναδική πρόταση
Νέο Audi Q2: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)
CarLady: Audi Q2, με νέο design και προηγμένες τεχνολογίες