Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi Q2: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi Q2: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

ΝΕΑ

Νέο Audi Q2: Πώς τα πήγε στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (video)

ΝΕΑ

Το ανανεωμένο Audi Q2 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Πέρα από τη φρέσκια εμφάνιση και την ενισχυμένη συνδεσιμότητα, το μικρό SUV έχει και πιο δυναμική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχούς εμπορικής πορείας στην αγορά, η Audi ανανέωσε το Q2, χαρίζοντάς του ακόμη πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Εκτός από το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα και τις πρόσθετες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, το μικρό SUV απέκτησε και πιο σπορ χαρακτήρα, ενσωματώνοντας ως στάνταρ προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης. Όπως αναφέρει η Audi, το τιμόνι γίνεται πιο άμεσο όσο αυξάνεται η γωνία στροφής, ενώ η σπορ ανάρτηση χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χλστ., ενισχύοντας τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου.

Ποια είναι η εφαρμογή, όμως, των παραπάνω στην πράξη; Απάντηση στο ίδιο ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν οι Ισπανοί συνάδελφοί μας από το τοπικό Μέσο, “km77” υποβάλλοντας το ανανεωμένο Q2 σε moose test ή αλλιώς «τεστ αποφυγής ταράνδου».

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται τόσο από το δημοσιευθέν βίντεο όσο και από τα λεγόμενά των test drivers, το αυτοκίνητο πάντα είχε ασφαλείς αντιδράσεις, ακόμα και όταν ελισσόταν σε ταχύτητα 79 χλμ./ώρα. Το SUV εντυπωσίασε με την απόκριση του τιμονιού, ενώ αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευέλικτο σε καταστάσεις τύπου σλάλομ. Το Q2 άλλαζε άμεσα κατεύθυνση, ενώ η επέμβαση του συστήματος ευστάθειας, ESC, δεν γινόταν αισθητή στον οδηγό.

Οι test drivers του km77, μάλιστα, δεν παρέλειψαν να αντιπαραβάλλουν το ανανεωμένο Audi Q2 και με το απερχόμενο, ανατρέχοντας σε ένα παρελθοντικό τεστ που είχαν διεξάγει. Όπως αναφέρουν, το προηγούμενο Q2 δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει το moose test σε ταχύτητα άνω των 73 χλμ./ώρα.

Advertisement

Σημειώνεται πως το υπό αξιολόγηση ανανεωμένο Q2 αφορούσε την έκδοση S line 35 TFSI που χρησιμοποιεί τον 1,5 λτ. τούρμπο των 150 PS, πλαισιωμένο από 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic. Οι ζάντες είναι 19αρες με ελαστικά 225/40 Potenza S001 της Bridgestone.

Ακολουθεί το «τεστ αποφυγής ταράνδου» του ανανεωμένου Audi Q2

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται το νέο Audi Q6 e-tron
Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;
Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback

 

Advertisement