Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Audi Q2 30 TFSI είναι μοναδική πρόταση

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Audi Q2 30 TFSI είναι μοναδική πρόταση

ΝΕΑ

To Audi Q2 30 TFSI είναι μοναδική πρόταση

ΝΕΑ

Στις μικρές κατηγορίες των SUV έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια πληθυσμιακή… έκρηξη αλλά το Q2 της Audi εξακολουθεί να είναι κορυφαία επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Τα μικρά SUV είναι η κατηγορία που αυξάνει διαρκώς τη δημοτικότητά της και φυσικά αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, καθώς συνδυάζουν την ευελιξία και την πρακτικότητα με τα οικογενειακά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αν υπάρχει ένα μοντέλο που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, εξαιτίας του ιδιαίτερου, premium χαρακτήρα του, αυτό είναι σίγουρα το Audi Q2 30 TFSI. Ένα αυτοκίνητο που χάρη στα υψηλά επίπεδα άνεσης, τις κορυφαίες επιδόσεις και τις καινοτόμες τεχνολογίες του, μετατρέπει κάθε μικρή ή πιο μεγάλη μετακίνηση σε μία διασκεδαστική οδηγική εμπειρία!

Αλήθεια, όμως, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Q2 και ειδικά τη συγκεκριμένη έκδοσή του μία κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μικρών SUV;

Advertisement
Advertisement

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό που οι περισσότεροι αναζητούμε σε ένα αυτοκίνητο, είναι να μας προσφέρει απλόχερα το λεγόμενο fun to drive με το μικρότερο δυνατό κόστος. Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να βρούμε στο Audi Q2 30 TFSI και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο κινητήρας του.

Ο ιδιαίτερα σύγχρονος τρικύλινδρος turbo των 1.000 κυβικών, που είναι ένα από τα κορυφαία σύνολα της κλάσης του, ξεχωρίζοντας καταρχήν για την απόδοσή του που φτάνει τους 110 ίππους και τα 200 Nm. Ο 1.0 TFSI δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να κινήσει γρήγορα το πεντάθυρο Q2 και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τις επιδόσεις του. Έτσι από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα χρειάζεται μόλις 11,2 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 200 χλμ./ ώρα.

Advertisement

Την ίδια στιγμή η επίσημη κατανάλωσή του είναι από μόλις 5,1 έως 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 μόνο 132 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα τόσο το μικρό ποσό των τελών κυκλοφορίας όσο και τα περιορισμένα λειτουργικά έξοδα. Το τελευταίο παίζει φυσικά καθοριστικό ρόλο σε μια περίοδο που η τιμής της βενζίνης έχει εκτοξευθεί, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η εξαιρετικά μικρή επιβάρυνση από το φόρο εταιρικής χρήσης.

Advertisement

Ο 1.0 TFSI είναι ιδιαίτερα πολιτισμένος ως προς τη λειτουργία του, με πλήρη απουσία κραδασμών και ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου και ταιριάζει απόλυτα με τον premium χαρακτήρα του Q2.

Όπως ακριβώς και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων με τον πολύ καλό επιλογέα ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του τρικύλινδρου turbo, γεγονός που μεταξύ άλλων διευκολύνει την κίνηση στην πόλη με τις συχνές αλλαγές ταχυτήτων αλλά και την οικονομία καυσίμου.

Advertisement

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που καθιστά το Audi Q2 30 TFSI ένα κορυφαίο premium μοντέλο είναι το design του. Οι σύγχρονες γραμμές και ο αυθεντικά σπορ σχεδιασμός του αμαξώματός του συνδυάζονται με ένα πολυτελές εσωτερικό με άνετους χώρους. Χαρακτηριστικό είναι το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από τα 405 έως τα 1.050 λίτρα, τιμές εξαιρετικές για την κατηγορία.

Φυσικά το Audi Q2 30 TFSI μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα κορυφαίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που μαζί με τη στιβαρή και μελετημένη δομή του πλαισίου εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα προστασίας για όλους τους επιβαίνοντες κάτω από όλες τις συνθήκες.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Audi Q2 30 TFSI αποτελεί κορυφαία επιλογή καλύπτοντας συνολικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι και αν ζητήσει κανείς από ένα μικρό SUV και μάλιστα με έναν premium τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: