Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Asahi Kasei AKXY2 είναι ένα σαλόνι με ρόδες! (+video)

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Asahi Kasei AKXY2 είναι ένα σαλόνι με ρόδες! (+video)

ΝΕΑ

To Asahi Kasei AKXY2 είναι ένα σαλόνι με ρόδες! (+video)

ΝΕΑ

Πολλές εταιρείες γιορτάζουν τα εκατό χρόνια τους, ή έστω τα γενέθλια τους με φαντεζί τρόπους.

Advertisement
Advertisement

Άλλη με πάρτι, άλλη με κάποιο γεύμα και άλλη με… ένα concept car.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν συνηθίζει να κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά δραστηριοποιείται στο χώρο των χημικών και στον τομέα της υγείας με προϊόντα health care. Φρόντισε ωστόσο να φτιάξει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, που μάλλον μοιάζει με σαλόνι με ρόδες και είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Το όνομα του; AKXY2 το αποκαλούν οι Ιάπωνες και μάλιστα θα το προβάλλουν στην έκθεση αυτοκινήτου της Β. Αμερικής τον ερχόμενο Ιανουάριο.  

  Το σχήμα του δεν θυμίζει κάποιο γνωστό αυτοκίνητο, όπως ούτε και η διάταξη των καθισμάτων, ενώ ο ουρανός και το περίβλημα του AKXY2 είναι διάφανα (ή εντελώς κενά) ώστε να υπάρχει απεριόριστη επαφή των επιβατών με το εξωτερικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι της Asahi Kasei θέλουν να δείξουν την αγάπη τους προς τον πλανήτη, και χωρίς να αποκαλύψουν λεπτομέρειες, δηλώνουν ευθέως πως το AΚΧΥ2 δεν εκπέμπει CO2.

Advertisement
Advertisement

Είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, διαθέτει σύστημα που σε ειδοποιεί σε περίπτωση που η ποιότητα του αέρα δεν είναι η ενδεδειγμένη, και μπορεί να σε οδηγήσει χωρίς να σε αποσπάσει από την παρέα σου καθώς είναι πλήρως αυτόνομο. Όλα αυτά βέβαια σε έναν ιδανικό κόσμο που το Asahi Kasei AKXY2 θα γίνει μέρος της ζωής μας, κάτι που θα αργήσει πολύ να συμβεί -ειδικά- στα δικά μας μέρη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί Mercedes και BMW αποφεύγουν Google και Apple;
Το Apple Car θα έχει κορυφαίο λειτουργικό σύστημα
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T