Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Apollo G2J είναι η πυξίδα για το μέλλον

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Apollo G2J είναι η πυξίδα για το μέλλον

Mobility

Το Apollo G2J είναι η πυξίδα για το μέλλον

Mobility

Το Apollo G2J είναι απλά ένα πρωτότυπο για δοκιμές τεχνολογίας της εταιρείας αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Apollo Future Mobility παρουσίασε ένα όχημα που είναι αρκετά διαφορετικό από τα υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής με τα οποία μας έχει συνηθίσει.

Το Apolo G2J η εταιρεία το περιγράφει ως ένα προηγμένο πρωτότυπο και είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, που χρησιμεύει ως μοντέλο δοκιμών για τη σχεδίαση και την τεχνολογία των μελλοντικών προϊόντων της εταιρείας. Η Apollo εργάζεται πάνω στο πρωτότυπο για περισσότερα από δύο χρόνια, προχωρώντας προς τον στόχο της να γίνει μια μάρκα που θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικές προτάσεις στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του G2J είναι μια προεπισκόπηση της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της Apollo. Είναι ενδιαφέρον ότι το πρωτότυπο δεν φαίνεται τόσο ακραίο αισθητικά όσο τα υπεραυτοκίνητα της μάρκας με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως είναι τα Intensa Emozione και Project Evo που αμφότερα έχουν κινητήρα V12, επιλέγοντας μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση.

Το G2J έχει τις αναλογίες ενός σπορ αυτοκινήτου με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, που όμως επωφελείται από την ηλεκτρική πλατφόρμα αλλά και τα ελαφρά υλικά στην κατασκευή του αμαξώματος για να μένει χαμηλά η ένδειξη της ζυγαριάς. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις «καθαρές» επιφάνειες, το χαμηλό ρύγχος και τα έντονα φτερά, με τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα που αποτελούνται από LED’s. Όπως κάθε supercar που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το G2J έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Advertisement

Μέσα στη διθέσια καμπίνα είναι μεγάλες οι επιφάνειες με το εκτεθειμένο ανθρακόνημα, οι ταπετσαρίες από Alcantara και δέρμα, ενώ τόσο το ψηφιακό σύμπλεγμα των οργάνων όσο και η κεντρική κονσόλα που δίνει την αίσθηση της «αιώρησης» συμπληρώνουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σύνολο. Όπως φαίνεται από την πρώτη κιόλας ματιά, το G2J μοιάζει να είναι κοντά στην έκδοση παραγωγής από άποψη σχεδίασης, τεχνολογίας και υλικών, παρά το γεγονός πως είναι απλά ένα πρωτότυπο επιμέρους δοκιμών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Apollo Project Evo διεκδικεί τον τίτλο του πιο ακραίου (+video)
Η απόλαυση της ημέρας: Στο Ring με Apollo IE (+video)
Τι δεν θα έχουν πλέον τα Tesla;

 

 

Advertisement