Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το απόλυτο εργαλείο: Nissan Navara R με 1.014 άλογα! (+video)

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απόλυτο εργαλείο: Nissan Navara R με 1.014 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Το απόλυτο εργαλείο: Nissan Navara R με 1.014 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Με κινητήρα από GT-R και πολλές μετατροπές σε πλαίσιο και αναρτήσεις το Navara R είναι ίσως το πιο γρήγορο αγροτικό του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Οι μετατροπές συνήθως αφορούν αυτοκίνητα που έχουν σπορ προσανατολισμό και αγωνιστικές καταβολές. Σπάνια εμφανίζονται κάποια πολύ ιδιαίτερα “εργαλεία” όπως αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα Nissan Navara το οποίο πέρασε από τα χέρια κάποιων τρελαμένων Αυστραλών και έφθασε να προκαλεί δέος με τα χαρακτηριστικά του.

Ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο κινήθηκε η εταιρία SB Motorsports είναι ο V6 twin turbo κινητήρας του GT-R, ο οποίος πέρα από τις μεγαλύτερες τουρμπίνες και διάφορες άλλες παρεμβάσεις απέκτησε και μεγαλύτερο κυβισμό, στα 4,1 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Ως αποτέλεσμα όλων των μετατροπών, το μοτέρ έφθασε να αποδίδει 1.014 άλογα με την μετάδοση να γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ειδικά εξελιγμένου από την εταιρία Dodson Motorsport.

Advertisement

Το Navara R έχει επίσης πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, με ένα εντυπωσιακό body kit, φαρδύτερα και μεγαλύτερα φτερά, αεροδυναμικά βοηθήματα και εντυπωσιακά γραφικά.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης αλλαγές στην ανάρτηση, στο πλαίσιο και σε διάφορα επιμέρους μηχανικά μέρη για να αντέξουν την εξωφρενική ιπποδύναμη. Οι τροχοί είναι ειδικά εξελιγμένοι από την BBS στις 20 ίντσες και τα φρένα είναι και αυτά αγωνιστικού τύπου.

Το αυτοκίνητο χρειάστηκε δύο χρόνια εξέλιξης για να φτάσει στη μορφή που το βλέπουμε τώρα. Κάτι που αντανακλάται στα χρήματα που ζητά η εταιρία για να το ετοιμάσει. Με περίπου 300.000 ευρώ μπορείτε να βρεθείτε μπροστά στο δίλημμα της πιο γρήγορης “καρότσας” του κόσμου και μιας Ferrari. Εσείς τι θα διαλέγατε;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δυναμική ανανέωση για το Nissan Navara
Ένα πειραγμένο GT-R ρυμουλκεί… νταλίκα στο χιόνι (+video)
Πότε θα έρθει και πως θα μοιάζει το νέο Νissan GT-R;