Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To αυτοκίνητο που ρίχνει «σκόνη» στη Formula 1! (+video)

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To αυτοκίνητο που ρίχνει «σκόνη» στη Formula 1! (+video)

ΝΕΑ

To αυτοκίνητο που ρίχνει «σκόνη» στη Formula 1! (+video)

ΝΕΑ

Η επιτάχυνση στο μικρό McMurtry Spéirling ξεπερνά τα όρια αντοχής του ανθρώπινου σώματος!

Advertisement
Advertisement

Η καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης έφερε, μεταξύ άλλων, και ένα μία ακόμα δυνατότητα. Την κατασκευή πανίσχυρων αυτοκινήτων με επιδόσεις που πραγματικά θα ήταν αδιανόητες πριν λίγα χρόνια.

Η κατασκευή ηλεκτροκινητήρων με εκατοντάδες ίππους είναι ένα σχετικά εύκολο πράγμα. Και από εκεί και πέρα απομένει στον κατασκευαστή να βάλει τον πήχη και από ποιο σημείο και πέρα το αυτοκίνητό του θα είναι εύκολο να οδηγηθεί και λιγότερο επικίνδυνο για τον χρήστη που δεν γνωρίζει.

Έτσι έχουμε φθάσει πλέον να μιλάμε για τετραψήφια νούμερα ισχύος, για πολλά ηλεκτρικά μοτέρ (από δύο έως και τέσσερα) και για επιδόσεις που κάνουν τα μονοθέσια της Formula 1 να μοιάζουν αργά.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή όλων αυτών των μοντέλων “παραγωγής” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Ονομάζεται McMurtry Spéirling και μας έχει απασχολήσει κάποιες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Με highlight της μέχρι τώρα ζωής του το ανέβασμα σε χρόνο ρεκόρ στο φετινό Goodwood, όπου έσπασε όλα τα χρονόμετρα, και έκανε πολλούς να νομίζουν ότι το video είναι σε fast forward!

Tώρα το μικρό και παράξενο αυτό αυτοκίνητο επανέρχεται στην δημοσιότητα, καθώς κατάφερε ένα ακόμα ρεκόρ. Σε διαδρομή που στο έγινε Silverstone έκανε το τέταρτο του μιλίου σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement

Στην ίδια διαδικασία κατάφερε να φθάσει στα 96 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτα! Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι μία Formula 1 κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε χρόνους πάνω από 2 δευτερόλεπτα!

Το μικρό McMurtry Spéirling εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης 1.000 ίππων και έχει ένα ακόμα κρυφό άσσο στο μανίκι του, το χαμηλό βάρος των μόλις 1.000 κιλών.

Advertisement

Διαθέτει ένα άκρως εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο σε συνδυασμό με δύο ανεμιστηράκια στο πίσω μέρος, που δημιουργούν κάθετη δύναμη που φθάνει έως και τους 2 τόνους!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκπληκτικό ρεκόρ από το απίστευτο McMurtry Speirling (+video)
Το ηλεκτρικό McMurtry Speirling με το 1 kg/ίππ
Rimac Nevera: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο (+video)