Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Aceman προλογίζει το νέο μικρό SUV της Mini

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Aceman προλογίζει το νέο μικρό SUV της Mini

ΝΕΑ

Το Aceman προλογίζει το νέο μικρό SUV της Mini

ΝΕΑ

Τοποθετείται κάτω από το Countryman και εξελίσσεται από κοινό με την κινέζικη Great Wall.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος 4,05 μέτρων το αποκλειστικά ηλεκτρικό Aceman καλύπτει το όποιο κενό έχει δημιουργήσει η αύξηση των διαστάσεων του Countryman -στην καινούργια του γενιά θα μεγαλώσει και άλλο- ενώ και αυτό είναι πεντάθυρο. Από κει και πέρα έχει διατηρήσει κάποια από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των Μini και έχει εξελίξει κάποια άλλα.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι το κάθετο εμπρός μέρος και η «φωτεινή» διαμόρφωση του περιγράμματος μιας μάσκας, καθώς και τα τονισμένα προστατευτικά σε φτερά και πόρτες. Με τα τελευταία να θυμίζουν αντίστοιχες επιλογές των Citroen και Renault που έχουν προηγηθεί, ενώ το γνώριμο μοτίβο του Union Jack έχει χρησιμοποιηθεί όπου μπορούσε αυτό να γίνει.

Advertisement
Advertisement

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Mini Aceman είναι τα εξωτερικά ηχεία προκειμένου και όσοι βρίσκονται έξω από το μικρό SUV να ακούν τους τεχνητούς ήχους, οι οποίοι συνοδεύονται και από οπτικό «παιχνίδι» των φώτων όταν πλησιάζει ο οδηγός.

Στο εσωτερικό το κλασικό design των Mini έχει εξελιχθεί με μια στρογγυλή οθόνη OLED στο κέντρο του ταμπλό, ενώ συνολικά υπάρχουν θέσεις για πέντε. Οι επενδύσεις είναι από ύφασμα –το δέρμα και το χρώμιο απουσιάζουν πλήρως– και σε πολλά σημεία αναγράφεται το xoxo που στη γλώσσα των chat σημαίνει «αγκαλιές και φιλιά». Όσο για την επένδυση από βελούδο στο τιμόνι είναι βέβαιο πως δεν θα περάσει στο μοντέλο παραγωγής, κάτι που μάλλον θα ισχύει και για τις τρεις επιλογές διαμόρφωσης (Personal, Pop Up και Vivid) για τις λειτουργίες του εσωτερικού.

Advertisement

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του μικρού SUV ενώ θα κατασκευάζεται από κοινού από τη BMW και τη Great Wall. Η συνεργασία αυτή ονομάζεται Spotlight, ενώ το πλαίσιο που εξελίσσει πέρα από το Aceman, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση Videogames Gamescom στην Κολωνία, θα χρησιμοποιηθεί και για το διάδοχο του ηλεκτρικού, τρίθυρου Mini E.

Advertisement

Οι φήμες πάντως αναφέρουν πως το Aceman Cooper θα έχει  ηλεκτροκινητήρα 185 ίππων και μπαταρία 40 kWh και το Cooper S 225 ίππους και μπαταρία 50 kWh, ενώ η αυτονομία σε κάθε περίπτωση θα είναι περίπου 400 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στην σχεδίαση του ΜINI (+video)
Αυτή τη φορά οι Κινέζοι το παράκαναν!
Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων για τη Mini

Advertisement