Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή τη φορά οι Κινέζοι το παράκαναν!

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή τη φορά οι Κινέζοι το παράκαναν!

ΝΕΑ

Αυτή τη φορά οι Κινέζοι το παράκαναν!

ΝΕΑ

Έχουμε δει τους κινέζους να κάνουν διάφορες… τρέλες κατά καιρούς σε ότι έχει να κάνει με τις ιδέες τους για την αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά -με την αναβίωση που ετοιμάζουν- θα λέγαμε ότι το παρακάνουν…

Άγγιξαν ένα από τα ιερά τοτέμ της αυτοκίνησης και ετοιμάζουν την ηλεκτρική εκδοχή του. Αυτό είναι το κλασικό Mini, ένα από τα πιο αγαπημένα μικρά όλων των εποχών και ένα από τα πλέον επιτυχημένα από πλευράς πωλήσεων παγκοσμίως. Το βρετανικό μικρό αυτοκίνητο πόλης κατασκευαζόταν από το 1959 μέχρι σχεδόν το 2000 και απέχει πολύ τεχνολογικά από την εποχή της ηλεκτροκίνησης, του πλούσιου εξοπλισμού και των συστημάτων ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Και όμως οι Κινέζοι, και συγκεκριμένα η Beijing Technology, κατοχύρωσαν στη σχετική υπηρεσία ευρεσιτεχνιών ένα σχέδιο ολόιδιο με αυτό του ιστορικού Mini. Αυτό σκοπεύουν να το εξελίξουν σε αμιγώς ηλεκτρικό και να είναι έτοιμο σε περίπου ένα έτος, ώστε να κυκλοφορήσει στους δρόμους του Πεκίνο και των άλλων μεγαλουπόλεων της Κίνας.

Η εταιρεία πάντως, δεν έχει μεγάλη ιστορία στην κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά πίσω από αυτή την ιδέα κρύβονται εύποροι χρηματοδότες και πιθανότατα η εταιρεία IAT Automobile Technology. Πιστεύουν δηλαδή ότι η ηλεκτρική αναβίωση του κλασικού Mini θα γεμίσει τα ταμεία τους και θα εκτοξεύσει την εταιρεία. Τη Mini άραγε τη ρώτησε κανείς για αυτή την πρωτοβουλία ή θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων; Πάντως αυτή η νοοτροπία αρέσει αρκετά στους Κινέζους που επιχείρησαν κάτι αντίστοιχο με το VW Beetle, με την εταιρεία Punk Cat να βρίσκεται πίσω από την ιδιαίτερη αναβίωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα
Και άλλη μάρκα από την Geely, απέναντι στην Tesla
H Waymo προσφέρει αυτόνομες διαδρομές (+video)