Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 6×6 Ford Ranger κουβαλά 3,8 τόνους

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To 6×6 Ford Ranger κουβαλά 3,8 τόνους

ΝΕΑ

To 6×6 Ford Ranger κουβαλά 3,8 τόνους

ΝΕΑ

Η Ricardo σχεδίασε ένα κιτ βελτίωσης του Ford Ranger με έξι τροχούς και σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες η Ford ανακοίνωσε την έλευση της υβριδικής έκδοσης του Ranger. Αυτό ωστόσο πέρασε και δεν άγγιξε την εταιρεία Ricardo στην Αμερική η οποία ήδη είχε σχεδιάσει ένα απίθανο υβριδικό κιτ για το Ranger και μάλιστα με 6 τροχούς.

Το Ranger HEX 6X6 είναι βασισμένο στο ικανό pick up της Ford και το πρώτο που έγινε ήταν να τοποθετηθεί ένας επιπλέον άξονας κίνησης. Το σύστημα προήλθε από την De Dion και το Ranger έγινε 6X6 με βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης. Ο κινητήρας diesel 3.0 λίτρων V6 έμεινε ανέγγιχτος, ωστόσο στο πλευρό του τοποθετήθηκε ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 282 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα τοποθετήθηκε στον πίσω άξονα και η μπαταρία στο πάτωμα της καρότσας με τον κατασκευαστή να αναφέρει ότι ο ηλεκτροκινητήρας επεμβαίνει μόνο για να ενισχύσει τη ροπή όταν είναι πλήρως φορτωμένο το όχημα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το Ranger HEX 6X6 είναι ικανό να φορτωθεί με 3,8 τόνους, δηλαδή διπλάσια τιμή σε σχέση με το εργοστασιακό επίπεδο.

Η τιμή για το κιτ βελτίωσης του Ranger δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σύντομα θα υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα για τους ενδιαφερόμενους. Το θετικό είναι ότι όλα τοποθετούνται επιπρόσθετα στο Ford και δεν επηρεάζουν το πλαίσιο, κάτι που σημαίνει ότι η εγγύηση παραμένει σε ισχύ από την Ford.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες εταιρείες έχουν τους πιο πιστούς αγοραστές;
Δοκιμή: Ford Puma ST-Line X Vivid Ruby
Ο λόγος που η Ford Mustang GTD είναι… παράνομη (+ video)